Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Euro 2024: Πρεμιέρα στα προκριματικά με σούπερ ματς Ιταλία-Αγγλία

Η αναμέτρηση Ιταλία-Αγγλία δεσπόζει στην πρώτη μέρα των προκριματικών του Euro 2024.

Η αναμέτρηση Ιταλία-Αγγλία δεσπόζει στην πρώτη μέρα των προκριματικών του Euro 2024.

Η πρώτη… δόση της πρώτης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Euro 2024 έρχεται απόψε. Δράση σε τρεις ομίλους περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, με την αναμέτρηση Ιταλία-Αγγλία για το τρίτο γκρουπ να δεσπόζει.

Οι «ατζούρι», ενεργοί πρωταθλητές Ευρώπης, θέλουν να… ρεφάρουν μετά την απουσία τους από δεύτερη σερί διοργάνωση Μουντιάλ εκκινώντας από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» της Νάπολι απέναντι στην ομάδα που νίκησαν στα πέναλτι για να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης. Τα «τρία λιοντάρια» έχουν να κερδίσουν σε επίσημο ματς την Ιταλία από το 1977 (!), αφού οι μόλις δύο νίκες τους στις τελευταίες 17 συναντήσεις τους έχουν έρθει σε φιλικά ματς. Σημειώνεται πως αν σκοράρει ο Χάρι Κέιν, θα μείνει μόνος πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας αφήνοντας στα 53 γκολ δεύτερο τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Αρκετά προβλήματα υπάρχουν εκατέρωθεν, αφού ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν υπολογίζει στους Ιμόμπιλε, Κιέζα, Ντιμάρκο και Ρασπαντόρι, ενώ στον αντίποδα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν θα έχει διαθέσιμους τους Ράσφορντ, Μάουντ και Πόουπ.

Στον όγδοο όμιλο δεσπόζει το ντέρμπι του βορρά ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, ενώ στον δέκατο όμιλο ιδιαίτερα ισορροπημένο μοιάζει το Βοσνία-Ισλανδία, ενώ η Πορτογαλία υποδέχεται το Λιχτενστάιν και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρησιμοποιηθεί από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, θα γίνει ο κορυφαίος όλων από άποψη συμμετοχών με εθνικές ομάδες καθώς θα πιάσει τις 197 εμφανίσεις με το εθνόσημο, σπάζοντας το ρεκόρ του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Κουβέιτ, Μπαντέρ Αλ-Μουτάουα.

To σύστημα διεξαγωγής
Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 10 ομίλους. Οι πρώτοι επτά απαρτίζονται από πέντε ομάδες και οι επόμενοι τρεις από έξι εθνικές. Εισιτήριο για την τελική φάση θα σφραγίσουν οι δύο πρώτοι του κάθε γκρουπ, ενώ η οικοδέσποινα Γερμανία έχει εξασφαλισμένη θέση. Στο Euro θα αγωνιστούν 24 εθνικές και για να συμπληρωθεί το παζλ λείπουν τρία κομμάτια. Πώς θα κουμπώσουν αυτά; Από τα μπαράζ του Nations League, μέσω του οποίου θα εξασφαλίσουν 2η ευκαιρία κάποιες ομάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

3ος Όμιλος
Ιταλία-Αγγλία 21:45
Βόρεια Μακεδονία-Μάλτα 21:45
Ρεπό: Ουκρανία

Επόμενη αγωνιστική (26/3):
Αγγλία-Ουκρανία 19:00
Μάλτα-Ιταλία 21:45
Ρεπό: Βόρεια Μακεδονία

8ος Όμιλος
Καζακστάν-Σλοβενία 17:00
Άγιος Μαρίνος-Βόρεια Ιρλανδία 21:45
Δανία-Φινλανδία 21:45

Επόμενη αγωνιστική (26/3):
Καζακστάν-Δανία16:00
Σλοβενία-Άγιος Μαρίνος 19:00
Βόρεια Ιρλανδία-Φινλανδία 21:45

10ος Όμιλος
Βοσνία-Ισλανδία 21:45
Σλοβακία-Λουξεμβούργο 21:45
Πορτογαλία-Λιχτενστάιν 21:45

Επόμενη αγωνιστική (26/3):
Λιχτενστάιν-Ισλανδία 19:00
Λουξεμβούργο-Πορτογαλία 21:45
Σλοβακία-Βοσνία 21:45

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button