Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ευρωπαϊκό Νέων: «Καθάρισε» ο Τζίμας, 3-0 η Εθνική την Εσθονία

Με επιβλητική νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φάση Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα Νέων (U19).

Με επιβλητική νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φάση Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα Νέων (U19).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Εσθονίας με 3-0 στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, στο «Waterford Regional Sports Centre» (Γουότερφορντ) της Ιρλανδίας και στον οποίο μετέχουν επίσης η διοργανώτρια χώρα και η Σλοβακία.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ Στέφανος Τζίμας, ο οποίος σημείωσε τα πρώτα δύο τέρματα της «γαλανόλευκης» ομάδας σε διάστημα έξι λεπτών. Συγκεκριμένα, ο φέρελπις επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 21΄ από ασίστ του συμπαίκτη του στον «Δικέφαλο» Νίκου Σπυράκου και διπλασίασε στο 27΄, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο μέσος του Παναιτωλικού Βαγγέλης Νικολάου στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σλοβακία νίκησε με 2-1 την οικοδεσπότη Ιρλανδία στο «Ferrycarrig Park» του Γουέξφορντ, σε ένα παιχνίδι όπου όλα συνέβησαν προς το τέλος του. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Γκάιντος (81΄) και Γκρίγκερ (90΄+4), για να μειώσουν οι Ιρλανδοί με τον Λόνεργκαν στο 90΄+6.

Ο επόμενος και καθοριστικός ως προς τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης αγώνας για την ελληνική ομάδα είναι το Σάββατο (25/3), απέναντι στη Σλοβακία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ίβαρ Όρι Κρίστιανσον (Ισλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάιτ, Κολόμποφ – Σπυράκος

ΕΣΘΟΝΙΑ (Άλο Μπέρενγκρουμπ): Νομ, Παλούταγια, Κάιτ, Κολόμποφ, Κανέ, Ότι (46΄ Σβεντόφσκι), Λουτς (70΄ Σμιρνόφ), Βέτκαλ, Σακάριας (55΄ Λέχτμετς), Σιλάμαα, Ουνάπου (90΄+6 Ορλόφ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρνλής, Δεληγιάννης, Τασιουρας (46΄ Γεωργιάδης), Καλογερόπουλος, Κεραμίτσης, Σμυρλής (66΄ Σταυρόπουλος), Συμεωνίδης, Κώττας (66΄ Γκολφίνος), Σπυράκος, Τζίμας (73΄ Νικολάου), Γκούμας (73΄ Κυριόπουλος).

 

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 25 Μαρτίου

17:30 Ιρλανδία-Εσθονία

21:30 Ελλάδα-Σλοβακία

Τρίτη 28 Μαρτίου

21:30 Ελλάδα-Ιρλανδία

21:30 Σλοβακία-Εσθονία

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Ελλάδα 1 3-0 3

Σλοβακία 1 2-1 3

Ιρλανδία 1 1-2 0

Εσθονία 1 0-3 0

Διαβάστε επίσης

Back to top button