Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Άρης ασχολείται με την περίπτωση του Ρόμπερτ Προσινέτσκι

Η απόφαση πρόσληψης νέου προπονητή με ξεκάθαρο στόχο την εκπόνηση και την εκτέλεση ενός νέου ποδοσφαιρικού σχεδίου φαίνεται ότι είναι ειλημμένη για τον Άρη. #stoiximan_slgr #arisfc #Robert_Prosinecki #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Οι κινήσεις του Άρη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο υποδηλώνουν την απόφαση πρόσληψης προπονητή και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta ασχολείται έντονα με τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι!

Η απόφαση πρόσληψης νέου προπονητή με ξεκάθαρο στόχο την εκπόνηση και την εκτέλεση ενός νέου ποδοσφαιρικού σχεδίου φαίνεται ότι είναι ειλημμένη για τον Άρη.

Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα και σύμφωνα με πηγές από την Κροατία, ο 44χρονος νέος τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων» ήρθε σε επαφή με τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι.

Κατά τις ίδιες πηγές το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον Άρη αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, δίχως αυτό να σημαίνει ότι προχώρησαν σε τελική συμφωνία. Κατέστη σαφές όμως ότι ο 54χρονος Κροάτης τεχνικός με τη σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα είναι ένας από τους προπονητές που σκέφτονται σοβαρά στον Άρη εκτιμώντας τόσο τις τεχνικές ικανότητές του όσο και την προσωπικότητά του.

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για τον Ρόμπερτ Προσιτένσκι καθώς είναι γνωστή η σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα του η οποία όμως «στιγματίστηκε» και από σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Αυτά στάθηκαν εμπόδιο στην πορεία του τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης (1991-95) όσο και στην Μπαρτσελόνα (1995-96) έπειτα από μια φανταστική πορεία στον Ερυθρό Αστέρα (1987-91). Ήταν μέλος της Εθνικής Κροατίας στην εκπληκτική πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε στην Κροατία και στη Ζάγκρεμπ καθώς το 2004 αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική.

Αρχικά υπήρξε άμεσος συνεργάτης του Μίλε Πέτκοβιτς στην ομάδα στην οποία ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του (ΝΚ Ζάγκρεμπ) για να ακολουθήσει η θητεία του στο επιτελείο της εθνικής Κροατίας, στο τιμ του Σλάβεν Μπίλιτς. Το 2010 αποφάσισε να ακολουθήσει πορεία πρώτου προπονητή και επέλεξε… γνώριμα λημέρια καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα τον οποίον οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας (2012). Παρότι είχε τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του με την ομάδα του Βελιγραδίου (σ. σ. υπήρξε ο πρώτος Κροάτης προπονητής που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία σερβικής ομάδας μετά τον εμφύλιο και τη διάλυση της άλλοτε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας), αποφάσισε να αποχωρήσει και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε την Καϊσέρισπορ. Με 13 νίκες σε 27 αγώνες η τουρκική ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση του Πρωταθλήματος.

Η δεύτερη σεζόν του δεν ήταν το ίδιο πετυχημένη με μόλις μία νίκη σε έντεκα αγώνες, υπέβαλε την παραίτησή του αλλά αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Τελικώς αποχώρησε περίπου ενάμιση μήνα αργότερα καθώς δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της ομάδας. Έναν χρόνο μετά ανέλαβε την εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν αντικαθιστώντας τον Γερμανό, Μπέρτι Φογκς, με απολαβές περί των 1.5 εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα από τρία χρόνια, είχε στα χέρια του πρόταση της εθνικής ομάδας της χώρας αλλά την αρνήθηκε καθώς τον Γενάρη του 2018 ανέλαβε τη Βοσνία την οποία οδήγησε στην άνοδο στη League A στο Nations League με ρεκόρ 11 αήττητων αγώνων. Παραιτήθηκε από τη θέση του τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Euro 2020, ωστόσο, κατόπιν πιέσεων στελεχών της ομοσπονδίας ανακάλεσε την παραίτησή του. Έφυγε τελικώς τον Νοέμβριο του 2019.

Έναν μήνα αργότερα επέστρεψε στην Καϊσέρισπορ στην οποία έμεινε έως και τον Αύγουστο του 2020 επειδή στην τουρκική ομάδα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και δεν είχε τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας. Παρέμεινε στην Τουρκία αλλά η εμπειρία του στη Ντενιζλίσπορ δεν ήταν ευχάριστη για να φτάσουμε στον Μάρτη του 2022 όταν υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην Ολίμπια Λουμπλιάνα αλλά εκεί η παρουσία του ήταν σύντομη καθώς αποχώρησε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου μαζί με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Μλάντεν Ρουντόνια, λόγω διαφωνιών με τον ιδιοκτήτη της σλοβένικης ομάδας, Άνταμ Ντέλιους.

Διαψεύδει ο Άρης

Με διαρροή του ο Άρης διέψευσε ότι υπήρξε επαφή με τον 54χρονο προπονητή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button