ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Σλίβκα, ο Κοσέλεφ, ο Τόσιτς και τα ματς του Παπαδόπουλου στην Εθνική! (vids+pics)

Διακοπή έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο για τα πρωταθλήματα play outs και play offs της Stoiximan SuperLeague 1 λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Διακοπή έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο για τα πρωταθλήματα play outs και play offs της Stoiximan SuperLeague 1 λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Στην Ευρώπη έχουμε τα προκριματικά του Euro 2024 όπου η Εθνική Ελλάδος αγωνίζεται την Παρασκευή 24/3 με το Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος.

Θα εκμεταλλευτούμε τη διακοπή και θα σας παρουσιάσουμε ή θα σας θυμίσουμε τις συμμετοχές των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Λαμία με τις εθνικές τους ομάδες. Άλλοι έχουν χρόνια να κληθούν σε αποστολή της χώρας τους ενώ άλλοι είναι ενεργά μέλη των εθνικών τους ομάδων.

Για παράδειγμα, ο Βίκιντας Σλίβκα, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της Λιθουανίας.

Ο Λιθουανός μέσος, έχει αγωνιστεί με την Εθνική της χώρας του σε 54 ματς, έχοντας και 2 γκολ. Ντεμπούτο έκανε το 2015 σε ηλικία 20 ετών.

Έπειτα, έχουμε τον Ντάνι Μπεχαράνο. Ενεργό μέλος της Βολιβίας για αρκετά χρόνια και πρόσφατα κλήθηκε να αγωνιστεί εκ νέου με τα χρώματα της χώρας του. Ο Ντάνι έχει 28 ματς με τη Βολιβίακαι ντεμπούτο έκανε το 2013 σε ηλικία 19 ετών.

Τρίτος εν ενεργεία διεθνής, είναι ο Στέφαν Ασκόφσκι. Ο αριστερός εξτρέμ βρίσκεται ξανά στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή της Βορείου Μακεδονίας για τα προκριματικά του Euro 2024. O Στέφαν έχει συνολικά 18 ματς με τα Σκόπια, ενώ ντεμπούτο έκανε το 2015 σε ηλικία 23 ετών.

Πάμε τώρα σε αυτούς που δεν είναι εν ενεργεία διεθνείς, αλλά στο παρελθόν είχαν κληθεί στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

Ο Σέρβος αριστερός εξτρέμ, Ζόραν Τόσιτς είναι ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας με τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική ομάδα του. Ο έμπειρος παίκτης έχει συνολικά 76 παιχνίδια με την Σερβία έχοντας σκοράρει και 11 τέρματα. Ήταν μέλος μάλιστα και της Ολυμπιακής ομάδας στου Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ντεμπούτο έκανε το 2007 σε ηλικία 20 ετών.

Ο κεντρικός αμυντικός Αλεκάντρ Πάβλοβετς, έχει αγωνιστεί με την Λευκορωσία σε 8 αγώνες, ενώ ντεμπούτο έκανε το 2017 σε ηλικία 20 ετών.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία Αλεξέι Κοσέλεφ, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργό μέλος της Μολδαβίας. Ο δίμετρος γκολκίπερ μετράει 25 αγώνες με τη χώρα του, ενώ ντεμπούτο έκανε το 2015 σε ηλικία 21 ετών.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία με τις περισσότερες συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο 31χρονος στόπερ έχει 35 αγώνες με την Ελλάδα, έκανε ντεμπούτο το 2011 επί θητείας Φερνάντο Σάντος σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Ο Κρίστοφερ Νούνιες, έχει κληθεί στην Εθνική της Κόστα Ρίκα μόλις 3 φορές. Ο Κοσταρικανός μέσος έκανε ντεμπούτο το 2020 σε ηλικία 22 ετών.

Ολοκληρώνουμε με τον Νίκο Βέργο. Ο Έλληνας σέντερ φορ, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την ανδρική ομάδα της Ελλάδας, αλλά στις μικρότερες εθνικές έχει μεγάλη παρουσία. Έχει παίξει σε 17 αγώνες της Κ19 κι΄άλλα 13 ματς στην Κ21.

Διαβάστε επίσης

Back to top button