Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός: Ο Ουσεϊνού Μπα εξελίσσεται σε Νο1 στόπερ του

Ο διεθνής μπακ Ουσεϊνού Μπα άλλαξε τις ισορροπίες για άλλη μία φορά στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών ως προς την ομάδα του Ολυμπιακού. #stoiximan_slgr #olympiacosfc #Ba #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Ο διεθνής μπακ Ουσεϊνού Μπα άλλαξε τις ισορροπίες για άλλη μία φορά στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών ως προς την ομάδα του Ολυμπιακού. #stoiximan_slgr #olympiacosfc #Ba #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Την ώρα που ο Παπέ Σισέ – που έχει ζητήσει και πάρει άδεια από την ομάδα για να μεταβεί στη Σενεγάλη για ένα προσωπικό του θέμα – έχει τεθεί εκτός πλάνων και παραμένει έτσι στον Ολυμπιακό ο συμπατριώτης του και κολλητός του, Ουσεϊνού Μπα έχει πάρει μία άλλη πορεία στον σύλλογο. Στα 27 του χρόνια ο υψηλόσωμος στόπερ έχει πετύχει την εκ νέου καθιέρωσή του στην ομάδα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το τελευταίο διάστημα έχει εξελιχθεί σε βασικότατο στέλεχος και έχει αλλάξει για τα καλά την ιεραρχία των στόπερ πηγαίνοντας ακόμα και για… Νο1 στον Ολυμπιακό! Από το παιχνίδι με τη Λαμία στο Πρωτάθλημα παίζει διαρκώς και φυσικά ήταν βασικός και στην πρεμιέρα των Play-Offs και τον αγώνα με τον Βόλο.

Την ίδια στιγμή έχουν μείνει πια πιο πίσω τόσο ο Ντόι όσο και ο Ρέτσος, με τον 2ο πάντως να έχει κληθεί στην Εθνική μας ομάδα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βέβαια παραμένει στα βασικά πλάνα των Ερυθρόλευκων. Ο Μπα που ταλαιπωρήθηκε για σημαντικό διάστημα και από τραυματισμό έχει φέτος 18 ματς στα πόδια του.

Στο δε ματς με τον Βόλο ο Μπα σε 94 λεπτά σύμφωνα με τα στοιχεία του Wyscout είχε 100% ακρίβεια σε 47 πάσες του, 1/1 στις μακρινές πάσες, 43% στις κερδισμένες μονομαχίες με 3/7 και 1/2 στις εναέριες με 50%. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που είχε προγηθεί είχε 1/1 πετυχημένες ντρίμπλες, 11/14 κερδισμένες αμυντικά… μάχες με 79% και 3/4 εναέριες μονομαχίες με 75%. Ένα έξτρα συν σε σχέση με τον Μπα είναι πως δεν κλήθηκε στην Εθνική Σενεγάλης άρα θα μείνει πίσω να δουλέψει όσο χρειαστεί σε αυτό το διάστημα.

Η ιεραρχία των στόπερ στον Ολυμπιακό

  • Ουσεϊνού Μπα
  • Σωκράτης Παπασταθόπουλος
  • Ανδρέας Ντόι
  • Παναγιώτης Ρέτσος
  • Παπέ Σισέ

Διαβάστε επίσης

Back to top button