ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι ισοβαθμίες μπορεί να κρίνουν την παραμονή / Τα “ατού” και οι ανησυχίες του ΠΑΣ Λαμία!

Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών βιώνουμε φέτος στην Stoiximan Super League και το ίδιο ισχύει και για την μάχη του πρωταθλητή όσο και για τη μάχη της παραμονής.

Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών βιώνουμε φέτος στην Stoiximan Super League και το ίδιο ισχύει και για την μάχη του πρωταθλητή όσο και για τη μάχη της παραμονής.

Όπως είναι λογικό, επειδή όλες οι ομάδες είναι κοντά και κάθε αγωνιστική υπάρχουν ανατροπές, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα “ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Κάπως έτσι λοιπόν καλούμαστε να δούμε τι συμβαίνει σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία στις ομάδες της ουράς που ενδιαφέρουν άμεσα τον ΠΑΣ Λαμία! Σενάριο που είναι αρκετά απίθανο να προκύψει.

Τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας μεταφέρονται στα play out και κατά συνέπεια ο ΠΑΣ Λαμία με βάση την προκήρυξη και τα όσα αυτή αναφέρει, αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΣ Γιάννενα καθώς έχει 1 νίκη και 2 ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια , με τον Λεβαδειακό έχει το πάνω χέρι (1 νίκη, 1 ισοπαλία) συνεπώς θέλει εκτός από τους βαθμούς της νίκης στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των play out, στη χειρότερη την ισοπαλία για να μην χάσει το πλεονέκτημα!

Τέλος πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ιωνικό. Αυτή τη στιγμή οι Νικαιώτες υπερτερούν στην ισοβαθμία ( 1 ισοπαλία και 1 νίκη κόντρα στη Λαμία με 0-2!) συνεπώς, στο ακραίο σενάριο όπου τελευταία αγωνιστική η Λαμία με νίκη θα ισοβαθμεί με τον Ιωνικό, θα χρειάζεται νίκη με 3 γκολ διαφορά για να έχει το πλεονέκτημα!


Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των πλέι άουτ, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά).
  2. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά).
  3. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος”.

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button