ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός, οι ομάδες της επαρχίας και οι 3 τελικοί τα τελευταία 15 χρόνια! (vids)

Την επιστροφή στους τίτλους ψάχνει ο Παναθηναϊκός, όμως για να φτάσει στον πολυπόθητο τελικό του Κυπέλλου, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Λαμία. #GreekCup #SemiFinals #lamiafc #panathinaikosfc #ΚύπελλοΕλλάδος #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία

Εδώ και 15 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί σε μόλις τρεις τελικούς κυπέλλου. Αυτούς του 2007, του 2010 και του 2014. Και στις τρεις περιπτώσεις για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο το Τριφύλλι, χρειάστηκε να καταβάλει την αντίσταση αντιπάλου απ’ την επαρχία!

Αυτό ακριβώς που ψάχνει και τώρα με την περίπτωση της Λαμίας. Αναζητώντας τον τέταρτο τελικό της 15ετίας. Ψάχνοντας την επιστροφή στους τίτλους μετά από 8 χρόνια.

2006-07

Η σεζόν που ο Παναθηναϊκός έχασε το κύπελλο από επαρχιακή ομάδα. Την ΑΕΛ συγκεκριμένα, στον τελικό του Πανθεσσαλικού. Προκειμένου να βρεθεί εκεί, χρειάστηκε να αποκλείσει μια ακόμη επαρχιακή ομάδα. Την Ξάνθη. Διαδικασία που μόνο απλή υπόθεση δεν ήταν, ειδικά μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ.

Η ρεβάνς στα Πηγάδια ήταν κομβικής σημασίας. Οι Πράσινοι είχαν την τύχη να προηγηθούν νωρίς και έτσι κράτησαν τη νίκη και φυσικά την πρόκριση. Τύχη επειδή ο Τζιόλης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Μάλαρτζ για το τελικό 0-1.

2009-10

Η τελευταία εξαιρετική αγωνιστική περίοδος του Παναθηναϊκού. Τελευταίο πρωτάθλημα, νταμπλ καθώς κατακτήθηκε και το κύπελλο. Με το 1-0 στον τελικό απέναντι στον Άρη. Η πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού, ήρθε μέσω επαρχίας. Ιωαννίνων πιο συγκεκριμένα.

Τα πάντα κρίθηκαν απ’ την πρώτη αναμέτρηση ουσιαστικά. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-1 του ΠΑΣ και ήταν αδύνατο να ανατραπεί η κατάσταση στη ρεβάνς. Κάτι που δεν έγινε και το τελικό 0-0 απλά «σφράγισε» την πρόκριση του Τριφυλλιού.

Κώτσιος με αυτογκόλ, Νίνης και Σισέ είχαν σκοράρει τα τρία τέρματα στο «Σπύρος Λούης». Ο Κούσας είχε μειώσει για τους Γιαννιώτες στο 90’, αλλά η πρόκριση είχε κριθεί.

2013-14

Συναρπαστική σειρά ημιτελικής φάσης, παρότι αρχικά δε… γέμιζε το μάτι. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μπροστά του τον ΟΦΗ, στο δρόμο για τον τελικό και το θριαμβευτικό 4-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ που έφερε την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα της Κρήτης με γκολ του Παπάζογλου νίκησε 1-0 στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Η ρεβάνς της Λεωφόρου αγχωτική, με πολύ κόσμο στις εξέδρες γεμάτο πάθος να περιμένει την ανατροπή των δεδομένων.

Ο Αμπέντ στο 20’ έκανε το 1-0. Ο Λαγός έχασε ευκαιρίες που δε χάνονται στο τέλος της αναμέτρησης. Έτσι η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση. Απέναντι σε έναν άκρως επικίνδυνο ΟΦΗ.

Ο Μπεργκ στο 96’ έδινε σκορ πρόκρισης. Ο Νούνιες είχε απίστευτο δοκάρι για να μειώσει σε 2-1. Αφού δεν ήρθε το γκολ για τον ΟΦΗ, ο Σουηδός στράικερ του Παναθηναϊκού με πέναλτι στο 115’ έκανε το 3-0. Δίνοντας μια μεγάλη πρόκριση στους Πράσινους, μετά από εκπληκτικό ματς

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button