ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ρούμπεν Μαρτίνεθ, ο «έξυπνος της τάξης» που θαύμαζε τον Στόιτσκοφ και «μεγάλωσε» με τα μαγικά του Ροναλντίνιο (vids)

Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ της Λαμίας είναι «απόφοιτος» της φημισμένης Μασία, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα δίπλα σε παίκτες όπως οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Μπούσκετς και στην Ισπανία έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί ματς που… διακυβεύεται μία κατηγορία. #stoiximan_slgr #lamiafc #RubenMartinez #SportsNews #playouts #season2022_2023

Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ της Λαμίας είναι «απόφοιτος» της φημισμένης Μασία, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα δίπλα σε παίκτες όπως οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Μπούσκετς και στην Ισπανία έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί ματς που… διακυβεύεται μία κατηγορία.

Με μία νίκη που ενδέχεται να αποδειχθεί «μισή» και πλέον παραμονή έφυγε πρόσφατα η Λαμία από το Αγρίνιο, καθώς το 3-1 που επικράτησε του Παναιτωλικού την εδραίωσε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ηταν ένα ματς όπου έλαμψε το άστρο του Ρούμπεν Μαρτίνεθ, αφού ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βρήκε δις στόχο και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε τον χειμώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό της (μέσω του Σέρτζιο Τσέροβιτς) και ήταν εκ των πρώτων επιλογών του τότε προπονητής της Σάββα Παντελίδη, αλλά στην αρχή χρειάζονταν ένα εύλογο αρχικό χρόνο προσαρμογής. Πλέον βρήκε τα «πατήματά» του και δείχνει σε θέση να αποκτήσει ρόλο πρωταγωνιστή.

Ας μάθουμε λοιπόν 10 πράγματα για εκείνον.

1) Γεννήθηκε στην πόλη Μαχόν των Βαλεαρίδων Νήσων και η πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν στην τοπική Γκαμπριέλ. Το 2006 όμως τα πάντα άλλαξαν, καθώς βρέθηκε τότε στην ενδοχώρα και πέρασε την πόρτα της φημισμένης και ξακουστής Μασία. Βλέπετε τα «λαγωνικά» της Μπαρτσελόνα τον είδαν εν δράση και τον προσκάλεσαν στο «σπίτι» τους.

2) Στην Καταλονία έμεινε για αρκετές σεζόν και μεταξύ άλλων υπήρξε συμπαίκτης με τους Τιάγκο ΑλκάνταραΜπούσκετς και αρκετούς παίκτες που έκαναν μεγάλη καριέρα με τη φανέλα των των «μπλαουγκράνα».

3) Εκεί έμαθε τα «μυστικά» της μπάλας, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Βαρκελώνη έπαιξε φορ, ακραίος ακόμη και μπακ! Ετσι μετατράπηκε σε πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή.

4) Στη χώρα του συνεργάστηκε με πολλούς προπονητές όπως ο Ρούμπεν ντε λα Μπαρέρα και ο Ρούντολφ Μπορέλ. Ο τελευταίος που τα τελευταία χρόνια είναι εκ των άμεσων συνεργατών του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν «δάσκαλός» του στις under της Μπαρτσελόνα.

5) Μετέπειτα αγωνίστηκε σε αρκετά clubs, όπως τη Μάλαγα, την Αλικάντε, τη Θέλτα, την Μελίγια, την Λογκρονές και την Αλμπαθέτε, μέχρι που τον περασμένο Γενάρη έγινε κάτοικος Λαμίας.

6) Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2021 ήταν εκ των πρωταγωνιστών και σκόρερ της Αλμπαθέτε, στο 2-0 που επικράτησε τότε της Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια. Στο 49’ «διάβασε» τη φάση και έκανε προβολή σε διώξιμο αντίπαλου παίκτη, κάτι που του… χάρισε το προσωνύμιο «ο έξυπνος της τάξης», όπως μεταφράζεται σε ελεύθερα ελληνικά. Ετσι τον φώναζαν τότε και του… έμεινε.

7) Fan της Μπαρτσελόνα, εύλογό και λογικό, μικρός θαύμαζε τον Χρίστο Στόιτσκοφ, ενώ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά βλέποντας τα «μαγικά» που έκανε ο Ροναλντίνιο στο Καμπ Νου.

8) Εκτός των Καταλανών «δέθηκε» πολύ και με την Αλμπαθέτε. Ως παίκτης της έκανε την ίσως κορυφαία σεζόν της καριέρας του, όταν το 2021/22 την οδήγησε στη Segunda Division (εκεί έπαιζε πριν έρθει στα μέρη μας). Τότε σημείωσε 12 γκολ και έδωσε πέντε ασίστ σε 39 ματς πρωταθλήματος, ενώ στα ημιτελικά των play-offs ανόδου «καθάρισε» μόνος την Μαχανταχόντα (βρήκε δίχτυα και έφτιαξε το τέρμα του Σάντσες στο 2-1 υπέρ της τότε ομάδας του). Για την ιστορία η Αλμπαθέτε επικράτησε στον τελικό με το ίδιο σκορ και της Λα Κορούνια και έτσι πήρε το «χρυσό εισιτήριο».

9) Στο «παλμαρέ» του έχει ακόμη έναν προβιβασμό με την Λογκρονιές το 2020 όπου και πάλι ήταν σταθερότατος, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να διαχειριστεί παιχνίδια όπου διακυβεύεται μία κατηγορία, όπως δηλαδή αυτά των play-outs.

10) Μαθαίνει ήδη ελληνικά και του αρέσει πολύ η χώρα μας. Μαζί με τη γυναίκα του που ασχολείται επίσης με τον αθλητισμό και τον γιο τους επισκέπτονται όταν μπορούν τα μέρη της πατρίδας μας, όπως π.χ. την Ακρόπολη, ενώ δεν κρύβει πως μόλις η Λαμία εξασφαλίσει την παραμονή της θα «κλείσει» για εδώ και τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ισπανός γαρ, φαντάζει λογικό ότι λατρεύει τη μεσογειακή κουζίνα, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του βρίσκεται συνεχώς με την οικογένειά του.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button