Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ισπανία: Περασμένα μεγαλεία για Βαλένθια και Σεβίλη

Συνηθισμένες να διεκδικούν εισιτήρια για το Champions League ή τις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Βαλένθια και Σεβίλη μονομαχούν την Κυριακή του Πάσχα (16/4) στο «Μεστάγια», με φόντο την παραμονή στη La Liga.

Συνηθισμένες να διεκδικούν εισιτήρια για το Champions League ή τις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Βαλένθια και Σεβίλη μονομαχούν την Κυριακή του Πάσχα (16/4) στο «Μεστάγια», με φόντο την παραμονή στη La Liga.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τις «νυχτερίδες», που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και δεν δείχνουν να… σηκώνουν κεφάλι, ούτε μετά τη -νέα- αλλαγή προπονητή και την πρόσληψη του Ρούμπεν Μπαράχα.

Το παιχνίδι της Κυριακής αποτελεί την αφετηρία μιας τετράδας αγώνων που εν πολλοίς θα κρίνουν την τύχη της Βαλένθια, η οποία δεν έχει υποβιβαστεί από τη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 1987-88. Από την άλλη πλευρά, η Σεβίλη βρίσκεται σε κάπως καλύτερη θέση (στο +5 από τη «διακεκαυμένη ζώνη»), αλλά ακόμη δεν έχει σωθεί και με ήττα θα… μπλέξει.

Για τους Ανδαλουσιάνους, η αναμέτρηση στο «Μεστάγια» έρχεται ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Europa League και αυτό αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ.

Η 29η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει επίσης το παραδοσιακό ντέρμπι των Βάσκων, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να φιλοξενεί το Μ. Σάββατο (15/4) στο «Σαν Μαμές» τη Σοσιεδάδ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά τη μεγάλη απογοήτευση που προκάλεσε ο αποκλεισμός από την Οσασούνα στα ημιτελικά του κυπέλλου, επικεντρώνεται στην προσπάθεια να κρατήσει την έβδομη θέση του πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί -υπό προϋποθέσεις- στο Europa Conference League. Στο απέναντι… στρατόπεδο, η Σοσιεδάδ πασχίζει εν μέσω αγωνιστικής κάμψης να διατηρηθεί στην προνομιούχο τέταρτη θέση, έχοντας πλέον στο… κατόπι της όχι την Μπέτις, αλλά την πολύ φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ, η οποία ανέβηκε πέμπτη μετά το θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας στο «Μπερναμπέου».

Σε ό,τι αφορά την κορυφή, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, καθώς η Μπαρτσελόνα, ακόμη και μετά την απροσδόκητη ισοπαλία με την Τζιρόνα, βρίσκεται στο +13 από τη Ρεάλ και είναι αδύνατον να χάσει το φετινό τίτλο. Οι «μπλαουγκράνα» θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις νίκες στο «Αλφόνσο Πέρεθ» της Μαδρίτης, απέναντι στη Χετάφε, ενώ οι «μερένγκες», στο ενδιάμεσο των δύο προημιτελικών του Champions League με την Τσέλσι, ταξιδεύουν στον ισπανικό νότο για το παιχνίδι με την Κάντιθ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της La Liga:

Ράγιο Βαγεκάνο-Οσασούνα 14/4

Βιγιαρεάλ-Βαγιαδολίδ 15/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ 15/4

Μπέτις-Εσπανιόλ 15/4

Κάντιθ-Ρεάλ Μαδρίτης 15/4

Τζιρόνα-Ελτσε 16/4

Χετάφε-Μπαρτσελόνα 16/4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 16/4

Βαλένθια-Σεβίλη 16/4

Θέλτα-Μαγιόρκα 17/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 72
Ρεάλ Μαδρίτης 59
Ατλέτικο Μαδρίτης 57
Σοσιεδάδ 51
Βιγιαρεάλ 47
Μπέτις 45
Αθλέτικ Μπιλμπάο 40
Οσασούνα 38
Ράγιο Βαγεκάνο 37
Θέλτα 36
Τζιρόνα 35
Μαγιόρκα 34
Σεβίλη 32
Κάντιθ 31
Χετάφε 30
Αλμερία 30
Βαγιαδολίδ 29
Βαλένθια 27
Εσπανιόλ 27
Έλτσε 13

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button