Ερασιτέχνης ΠΑΣ ΛαμίαΠοδόσφαιρο Σάλας

Στη Σαλαμίνα το Final Four της Futsal League!

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται πέφτει η αυλαία της Futsal League με τη διεξαγωγή του Final 4 στο κλειστό γήπεδο Ν.Γραμματικός της Σαλαμίνας.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται πέφτει η αυλαία της Futsal League με τη διεξαγωγή του Final 4 στο κλειστό γήπεδο Ν.Γραμματικός της Σαλαμίνας.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο με τους ημιτελικούς Παναθηναϊκός-Λαμία (13:45) και Τράχωνες Αλίμου-Υπεροχή Τρικάλων (15:45) ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο μικρός (15:45) και ο μεγάλος τελικός (17:45). Ο νικητής θα προβιβαστεί απευθείας στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο δεύτερος θα αντιμετωπίσει σε αγώνες μπαράζ τον Πήγασο Αγίας Παρασκευής.

Ο Παναθηναϊκός, παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί. Μέτρησε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες τερματίζοντας αήττητος στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου, πριν αποκλείσει με δύο εύκολες νίκες τον Αδέσποτο (7-1 και 8-1). Η νίκη με 5-1 επί του Κορυδαλλού αποτέλεσε το highlight της χρονιάς. Το ρόστερ του.. ζαλίζει για το επίπεδο της Futsal league, καθώς διαθέτει παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην πρώτη κατηγορία. Tα ονόματα των πολύπειρων Κατεβτσιάν και Ροντρίγκες ξεχωρίζουν, ενώ σημαντική είναι η παρουσία του Μπελτσίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, αλλά και του Λιαρόπουλου στη θέση του πίβοτ. Στον πάγκο βρίσκεται ο Γιάννης Ζιάβας, που διαδέχθηκε το Φεβρουάριο τον Απόστολο Μπελτσίδη και καλείται να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στα μεγάλα σαλόνια. Με βάθος στο ρόστερ του, λύσεις σε όλες τις θέσεις και άνεση στην εναλλαγή των συστημάτων 3-1 και 4-0 ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Σαλαμίνα για να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί.

+ Έμπειρο ρόστερ

+ Η παρουσία του Ζιάβα στον πάγκο

–  Το άγχος του φαβορί

Ο ΠΑΣ Λαμία μετά από μια αναγνωριστική πρώτη χρονιά, κατάφερε στη δεύτερή της συμμετοχή να εξασφαλίσει μια θέση στο Final 4. Η ομάδα του Κώστα Τσαπραζλή κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Β’ όμιλο με απολογισμό 7 νικών και 3 ηττών. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τους Θρακομακεδόνες, από τους οποίους ηττήθηκε 5-3 εκτός έδρας, στον επαναληπτικό όμως της Λαμίας ήταν εντυπωσιακή και με το εμφατικό 9-3 πήρε το εισιτήριο για τη Σαλαμίνα. Η νίκη επί του Αδέσποτου (4-5) χάρη σε γκολ του Βαρυπάτη στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και το διπλό στα Τρίκαλα επί της Υπεροχής (7-10) ήταν οι κορυφαίες στιγμές στην χρονιά της. Η παρουσία του Αντώνη Βαρυπάτη ξεχωρίζει στο ρόστερ της, ενώ σημαντικές προσθήκες αποτελούν οι Λέρης και Τσούκας (από το Καρπενήσι) και Γάτσιος (από τα Τρίκαλα). Παράλληλα, η παρουσία του Γιολδάση κάτω απ΄τα δοκάρια αποτελεί εγγύηση. Η Λαμία στηρίζεται στη δύναμη και τα σωματικά προσόντα των παικτών της, ενώ παρουσιάζεται πιο αποτελεσματική στο «ανοιχτό γήπεδο», όπου οι ποιοτικοί παίκτες της μπορούν να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία. Οι ελλείψεις της εντοπίζονται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

+Αθλητικότητα, δυναμισμός

+Ποιότητα στην επίθεση

-Αμυντικά κενά

Οι Τράχωνες Αλίμου βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final 4 και φιλοδοξούν να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν πέρυσι (κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και ηττήθηκαν στα μπαράζ από τον Πήγασο). Παρά τις πολλές αποχωρήσεις (Κουνταρδάς, Αδαμίδης, Τριαντάφυλλος) οι Τράχωνες με το Νεκτάριο Τσίρμπα στο τιμόνι ξεκίνησαν με ένα εντυπωσιακό 7χ7, πετυχαίνοντας σπουδαίες εντός έδρας νίκες (4-3 με Υπεροχή, 10-5 με Λαμία). Μετά τα Χριστούγεννα η απόδοσή τους έπεσε κλείνοντας τη σεζόν με 3 ήττες που τους οδήγησαν στην τρίτη θέση, ισόβαθμοι με τη δεύτερη Λαμία κι ένα βαθμό πίσω από την Υπεροχή. Στο Final 4 προκρίθηκαν άνευ αγώνων, λόγω της τιμωρίας που υπέστη η ομάδα του Κορυδαλλού. Οι Τράχωνες χαρακτηρίζονται ως ομάδα συνόλου, παίζοντας απλά και ουσιαστικά, ενώ είναι ταχύτατοι στην αντεπίθεση.

+Φρεσκάδα, ταχύτητα

-Έλλειψη αγώνων

-Απειρία

Η Υπεροχή Τρικάλων είχε δείξει και στην πρώτη της χρονιά ότι διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, αλλά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της δεν της είχαν επιτρέψει να μπει στα play off. Φέτος έδειξε από νωρίς τις ορέξεις της πραγματοποιώντας απίστευτο διπλό στη Λαμία (0-7) και δείχνοντας ότι θέλει το κάτι παραπάνω. Η ομάδα του Νίκου Παπακυρίτση ξεχυλίζει από ταλέντο και στη μέρα της μπορεί να απειλήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Κατέλαβε την πρώτη θέση στο Β’ όμιλο έχοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Στη συνέχεια τα βρήκε σκούρα στη Σάμο, όπου γνώρισε την ήττα με 4-1, αλλά με το εντυπωσιακό 8-1 στα Τρίκαλα πήρε την πρόκριση στο Final 4. Η πληθωρική παρουσία του Κωστάκη ξεχωρίζει, επιθετικές λύσεις προσφέρουν οι Νικηφόρος και Λάμπουρας, ενώ ο Τσαρέλας αποτελεί την σταθερά μιας γρήγορης και ποιοτικής ομάδας. Αγκάθι η απειρία των παικτών της και η δυσκολία διαχείρισης καταστάσεων, με τους παίκτες της να εμφανίζονται πολύ παρορμητικοί και να παρασύρονται από το ρυθμό του αγώνα.

+Ταλέντο, ποιοτικοί παίκτες

+Δίψα για διάκριση

-Απειρία

ΠΗΓΗ: FUTSALHELLAS.COM

Διαβάστε επίσης

Back to top button