Ερασιτέχνης ΠΑΣ ΛαμίαΠοδόσφαιρο Σάλας

Στην Stoiximan Futsal Super League και ΕΠΙΣΗΜΑ ο ΠΑΣ Λαμία!

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον ΠΑΣ Λαμία αφού και με τη βούλα πήρε την άνοδο για την 1η εθνική κατηγορία futsal της χώρας!

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον ΠΑΣ Λαμία αφού και με τη βούλα πήρε την άνοδο για την 1η εθνική κατηγορία futsal της χώρας!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΣΣ αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση την Τρίτη, 2 Μαΐου,  να αυξηθούν οι ομάδες της Stoiximan Futsal Super League και την σεζόν 2023-24 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 13 από 10 που ήταν μέχρι τώρα.

Ωρίμασαν για τα καλά οι συνθήκες, ώστε η Ένωση να φτάσει σε αυτή την απόφαση. Αυτό σημαίνει πως θα μετέχουν στη χρηματοδότηση από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος ακόμα τρία σωματεία. Ήταν επιθυμία πολλών ομάδων και η σημερινή διοίκηση θα την υλοποιήσει, προβαίνοντας και στις απαραίτητες αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Το γεγονός μάλιστα πως θα υπάρξει αύξηση των ομάδων στη Futsal League, συνέβαλε στο να πάρει το Δ.Σ. την απόφαση να προχωρήσει σε… αποσυμφόρηση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας προς όφελος της πρώτης. Πλέον, μένει να αποφασιστεί και το format του πρωταθλήματος σε μελλοντική συνεδρίαση.

Ως εκ τούτου, πέρα από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό που πήρε την απευθείας άνοδο από το Final Four, θα προβιβαστούν οι Τράχωνες Αλίμου, η Λαμία και η Υπεροχή Τρικάλων που τερμάτισαν στις τρεις επόμενες θέσεις. Επιπλέον, εξασφαλίζει την παραμονή του ο Πήγασος Αγίας Παρασκευής, αφού δεν θα διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου/παραμονής με τους Τράχωνες. Θυμίζουμε ότι υποβιβάστηκε απευθείας ο Ολυμπιακός Futsal.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια σημαντική απόφαση που πήρε το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας. Την τελευταία διετία γίνονταν ζυμώσεις, υπήρχαν σκέψεις και τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να προχωρήσει στην υλοποίηση, με στόχο φυσικά την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων.

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button