ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία-Λεβαδειακός: Οι Μαρτίνεθ και Νίκας παίζουν και σκοράρουν σαν φορ, χωρίς όμως να είναι

Στον «τελικό» του «Αθανάσιος Διάκος» Λαμία και Λεβαδειακός περιμένουν πολλά από τους Ρούμπεν Μαρτίνεθ και Γιώργο Νίκα που δεν είναι μεν κλασικοί επιθετικοί, αλλά σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν ανάλογα μέσα στο γήπεδο.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Λαμία και Λεβαδειακό, καθώς η σημερινή (6/5) τους αναμέτρηση ενδέχεται να καθορίσει το μέλλον τους.

Ναι, δεν πρόκειται για κάποιον τελικό ή μπαράζ και δεν βρισκόμαστε καν στο φινάλε των play-outs, όμως το αποτέλεσμα του «Αθανάσιος Διάκος» ίσως και κρίνει οριστικά την κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι σε περίπτωση που κερδίσουν και την ίδια στιγμή ο Ιωνικός δεν επικρατήσει την Κρήτη θα ανανεώσουν την παρουσία τους στα «σαλόνια», ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους μόνο εάν πάρουν τους τρεις βαθμούς θα έχουν ελπίδες σωτηρίας ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Σε αγώνες όπως ο αποψινός το ζητούμενο είναι το «μισό-μηδέν». Ούτε καλή μπάλα, τίποτα… Παίρνεις το ματς και συνεχίζεις, αφού μετά από καιρό ουδείς θα θυμάται αν ήσουν καλός, εφόσον πέσεις στη Super League 2. Αυτόματα οι παίκτες καλούνται να εκμεταλλευτούν τη… μισή ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί και τα φώτα πέφτουν στους Ρούμπεν Μαρτίνεθ και Γιώργο Νίκα.

Αμφότεροι έχουν ένα «κοινό» αφού δεν είναι φορ ωστόσο συγκαταλέγονται στους πρώτους σκόρερ των play-outs, αφού ο μεν Ισπανός είναι «επίσημα» εξτρέμ και Ελληνας «8άρι».

Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ των play-outs

Αγώνες: 5
Λεπτά: 398’
Γκολ: 3
Τελικές: 13
Γκολ/Τελικές: 1/4,3
Γκολ/Λεπτά: 1/132,6’
Αν και ο παίκτης γραμμής, κυρίως της δεξιάς, κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον ένα ή και δύο «φουνταριστούς» της Λαμίας και συχνά-πυκνά πατά στα καρέ ως κλασικό «9άρι». Με αυτή την ιδιότητα μάλιστα σκόραρε δις στο Αγρίνιο, ενώ στο Ηράκλειο «διάβασε» σωστά μία στατική μπάλα και βρέθηκε σε θέση βολής.

Ελέω της ταχύτητάς του βγαίνει συχνά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και παίζει στα όρια του οφ σάιντ, αλλά την ίδια στιγμή «ψάχνει» και το σουτ έξω από την περιοχή. Για όσους θυμούνται σε ανάλογη φάση ο Βέργος άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα του τουρνουά, όταν και πήρε το «ριμπάουντ» ύστερα από δική του προσπάθεια, ενώ λίγες ημέρες μετά ο Γιαννιώτης του Ατρόμητου του είπε δύσκολα «όχι» σε μία «βολίδα» του από τα περίπου 12 μέτρα.

Αναζητά την παράλληλη, όμως το βασικό του προσόν είναι πως «τρυπώνει» στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και δίνει στην ομάδα του μία επιπλέον «μπλε» φανέλα στο σημείο του πέναλτι.

Ο Γιώργος Νίκας των play-outs

Αγώνες: 5
Λεπτά: 481’
Γκολ: 3
Τελικές: 9
Γκολ/Τελικές: 1/1,8
Γκολ/Λεπτά: 1/96,2’

Ο 23χρονος είναι το «κρυφό όπλο» των Βοιωτών, αφού παίζει ψηλά και σε ελεύθερη «μετάφραση» είναι κάτι σαν τον περιφερειακό τους επιθετικό. Ετσι βγήκε από τα «καλούπια» του παίκτη/άξονα και βοηθά στο «εκτελεστικό» κομμάτι. Αλλωστε ήδη μετρά στα play-outs τρία προσωπικά τέρματα, δύο στο Αγρίνιο και ένα στο Ηράκλειο.

Ως μεγάλα του «όπλα» προβάλουν οι εναέριες διεκδικήσεις και τα στατικά, μόνα ή και σε συνδυασμό, ενώ δεν είναι τυχαίο πως με κεφαλιά σε κόρνερ των «πράσινων» άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΟΦΗ. Παράλληλα σε στημένες μπάλες απώλεσε δύο «καθαρές φάσεις με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (σε έναν αγώνα όπου όπου βρήκε δίχτυα και από τα 1 βήματα) και μία απέναντι στον Ατρόμητο.

Την ίδια στιγμή κόντρα στα «καναρίνια» βρήκε δίχτυα και από αέρος σε κλασική κίνηση «9αριού», από όπου άγγιξε το γκολ και στην Τρίπολη στην τεράστιά χαμένη ευκαιρία στο 6’ που απέκρουσε ο Τσιφτσής.

Έτσι δείχνει σε θέση να «γεμίσει» τα αντίπαλα καρέ ως δεύτερος ή και τρίτος στράικερ, ανάλογα τα δεδομένα της αναμέτρησης, ενώ συνεισφέρει και στο δημιουργικό σκέλος, αφού στο «Θ. Κολοκοτρώνης» «έφτιαξε» και μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γερεμέγιεφ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button