ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ιωνικός VS Λαμία: Φαντιγκά και Νούνιες, οι δύο κινητήριοι μοχλοί

Ιωνικός και Λαμία ετοιμάζονται για το ματς της χρονιάς τους στη Νίκαια το ερχόμενο Σάββατο και το παιχνίδι των δύο ομάδων θα στηριχθεί εν πολλοίς στους Φαντιγκά και Νούνιες. #stoiximan_slgr #ionikosfc #lamiafc #playouts #SportsNews #season2022_2023

Ιωνικός και Λαμία ετοιμάζονται για το ματς της χρονιάς τους στη Νίκαια το ερχόμενο Σάββατο και το παιχνίδι των δύο ομάδων θα στηριχθεί εν πολλοίς στους Φαντιγκά και Νούνιες. #stoiximan_slgr #ionikosfc #lamiafc #playouts #SportsNews #season2022_2023

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και το επόμενο Σάββατο (13/5) Ιωνικός και Λαμία θα παίξουν σε 90 (και κάτι λεπτά) τους κόπους όλης της σεζόν. Ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στη Stoiximan Super League, η ισοπαλία «κάνει» στους φιλοξενούμενους και σε αγώνες όπως ο συγκεκριμένος τα πάντα θα κριθούν στη μία φάση.

Τόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου όσο κι ο Λεωνίδας Βόκολος, θα στηρίξουν πολλά στα πλάνα τους στους Φαντιγκά και Νούνιες αντίστοιχα. Δύο παίκτες κινητικοί, που παίρνουν μπάλα, κουβαλούν και δημιουργούν!

Μπαντιουγκού Φαντιγκά

Στη Νίκαια διανύει σούπερ χρονιά. Η ομάδα μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει μια άνετη παραμονή όπως συνέβη πέρυσι αλλά είναι ζωντανή και θα το παλέψει ως το τέλος. Εχει και την έδρα με το μέρος της. Ο Φαντιγκά είναι από τους παίκτες κλειδιά παίζοντας είτε στα άκρα είτε στον άξονα. Το παιχνίδι της ομάδας περνάει πολύ από τα πόδια του. Δημιουργεί, τρέχει, μαρκάρει… Κομβικός! Και δεν είναι τυχαίο ότι στον Ολυμπιακό σκέφτονται να του δώσουν την ευκαιρία τη νέα σεζόν.

Η απουσία του κόστισε στον προηγούμενο τελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τώρα όμως ο Γρηγορίου θα τον έχει στη διάθεσή του. Στη μεγάλη εικόνα, τα στατιστικά του δεν δείχνουν πολλά: 28 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ. Το γκολ του με τον Λεβαδειακό όμως ήταν πολύ σημαντικό.

Πέρα από το εκτελεστικό, όμως, είναι ο παίκτης που μπορεί να βοηθήσει στην πίεση ψηλά, να μεταβιβάσει το παιχνίδι και να αποτελέσει τον «X-factor» στο παιχνίδι της ομάδας. Μη ξεχνάμε ότι αυτός κέρδισε και την αποβολή του Πασαλίδη στο ματς με τον ΟΦΗ.

Τώρα που η… μπάλα καίει, ο Φαντιγκά είναι από αυτούς που θα μπορούν να σπρώξουν την ομάδα στην παραμονή. Εϊτε παίξει πίσω από τον Μάντζη είτε στα άκρα είτε δίπλα στον φορ, θα είναι από τους παίκτες που θα προσέξει πολύ η Λαμία και σίγουρα θα προσαρμόσει την άμυνά της πάνω του.

Κρίστοφερ Νούνιες

Ένα… πολυεργαλείο στα χέρια του Λεωνίδα Βόκολου και μία περίπτωση που κάνει τη διαφορά στη φετινή Λαμία. Ο Κρίστοφερ Νούνιες διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα της Φθιώτιδας και έχει καταφέρει να αποτελεί μία σημαντική μονάδα στη μεσαία γραμμή του συλλόγου.

Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, αποδίδει εξαιρετικά ως 10άρι ή ως 8άρι στον άξονα, μετρώντας συνολικά 32 συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα έχει βρει δύο φορές δίχτυα, όπου αμφότερες χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα (1-1 κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και 2-2 κόντρα στον Βόλο) ενώ έχει και μία ασίστ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας.

Με τον Λεωνίδα Βόκολο στην άκρη του πάγκου, ο Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής έχει καθιερωθεί στον άξονα, πράγμα που του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά περισσότερα τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Παράλληλα είναι και ένας ποδοσφαιριστής που δεν διστάζει να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, με μεγαλύτερο παράδειγμα αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό που πίεσε ψηλά, κέρδισε την μπάλα, την έλαβε ξανά στην περιοχή αλλά ο Γκροφ απέκρουσε το τετ-α-τετ.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button