ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Elite League με 14 ή με 16 ομάδες;

Τελειώσαμε λοιπόν σε ό,τι αφορά την άνοδο στην Elite League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου: Πανιώνιος και Μίλωνας από Νότο, Έσπερος Λαμίας και Δόξα Λευκάδας από Βορρά, τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες (από κάθε άποψη) ανέβηκαν ώστε να κάνουν το ήδη θεαματικό πρωτάθλημα ακόμα καλύτερο. Πολύ πιο δυνατό, συναρπαστικό και αμφίρροπο.

Τελειώσαμε λοιπόν σε ό,τι αφορά την άνοδο στην Elite League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου: Πανιώνιος και Μίλωνας από Νότο, Έσπερος Λαμίας και Δόξα Λευκάδας από Βορρά, τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες (από κάθε άποψη) ανέβηκαν ώστε να κάνουν το ήδη θεαματικό πρωτάθλημα ακόμα καλύτερο. Πολύ πιο δυνατό, συναρπαστικό και αμφίρροπο.

Μη ξεχνάτε ότι με όσα αποφάσισαν οι ΚΑΕ του «επαγγελματικού» (σε καμία περίπτωση τυχαία χρήση στα εισαγωγικά) πρωταθλήματος, για την περίοδο 2023-2024 θα ανέβει μια ομάδα από την δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία στην Basket League που θα μείνει με 12 αφού δύο ομάδες θα υποβιβαστούν. Φανταστείτε λοιπόν τι έχουμε να δούμε και του χρόνου.

Ειδικά αυτή η Elite League με τις πάρα πολλές καλές ομάδες, με τόσο συναρπαστική εξέλιξη και με τους δύο ξένους θυμίζει κατά πολύ την παλιά καλή Α1 των 90ς που τόσο αγαπήσαμε. Πάμε παρακάτω για να δούμε τα πραγματικά στοιχεία Θα ανέβουν δύο ομάδες στην Basket League και θα πέσουν άλλοι δύο (πλην Καβάλας και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ ) στην Β’ Εθνική. Με δεδομένο ότι έχει ήδη υποβιβαστεί ο Ιωνικός Νίκαιας, καθίσταται σαφές ότι στο τέλος της διαδικασίας Play Offs- Play Out θα έχουμε 15 ομάδες.

Πρωτάθλημα με μονό αριθμό δεν πρόκειται να γίνει, όπως λένε οι πληροφορίες μου. Αυτές τις καινοτομίες με τις 13 ομάδες για να μη χάσουν καμιά 50αριά χιλιάρικα από τα έσοδα, τις κάνουν μόνο στον ΕΣΑΚΕ. Κι επιμένουν ότι είναι κι επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε ένα αληθινά επαγγελματικό πρωτάθλημα, επενδύεις σε ομάδες ισχυρές, με προοπτική, σε brands ώστε να ΠΕΤΥΧΕΙΣ περισσότερα έσοδα. Όχι να ζητιανεύεις από την ΕΡΤ ή από κρατικό χρήμα. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ιωνικός. Ποιος; Γράψτε λάθος: Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Μπορεί να έχουν βγει στη γύρα να πουλήσουν ΑΦΜ (έμαθα ότι υπήρχε ενδιαφέρον και από Καλαμάτα) αλλά σας ενημερώνω ότι δεν είναι και τόσο απλό. Όσο για τον αληθινό Ιωνικό; Οι Νικαιώτες εξέφρασαν την άποψη μέσω του Ερασιτέχνη ότι προέχει η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της ιστορίας τους. Χίλιες φορές στην ΕΣΚΑΝΑ και με νέα προσπάθεια, παρά να τραβά η ομάδα αυτό το χάλι πάλι από την αρχή.

Αν ο Διαγόρας Δρυοπιδέων (αλήθεια, έχει εγγραφεί στο Μητρώο;) παραμείνει στην Elite League (κομματάκι δύσκολο) τότε οι ομάδες παραμένουν στις 15. Άρα λογικά πάμε για μια wild card όπου για πολλούς το προβάδισμα το έχει η Μύκονος αν και ο Βίκος, ο Πανελευσινιακός, ο ΟΦΗ, ο Πρωτέας Βούλας (για παράδειγμα) τη διεκδικούν επίσης.

Αν ο Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν καταφέρει ν’ αγωνιστεί τότε οι ομάδες θα γίνουν 14. Κι εδώ είτε θα πάμε σε πρωτάθλημα με αυτό το ζυγό αριθμό (κάτι που βλέπω εξαιρετικά δύσκολο) είτε θα έχουμε δύο wild cards κι αυτό θα κάνει ακόμα πιο έντονο τον ανταγωνισμό κι ακόμα πιο δυνατό και το πρωτάθλημα. Μπορεί να με χαρακτηρίσετε «αιρετικό» αλλά θα επιμείνω στο ότι η νέα Elite League Ερρίκος Ντυνάν θα είναι ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πρωτάθλημα και με περισσότερη απήχηση από την Basket League. Καμία έκπληξη δηλαδή.

Όσο για τη φετινή σεζόν κι ενδεχόμενη «άρνηση» σε περίπτωση ανόδου; Ξεχάστε το. Με 400 χιλιάρικα σίγουρα έσοδα από τη φορολογία των τυχερών παιγνίων συν τα τηλεοπτικά συν όλα τα υπόλοιπα δεδομένα, δεν υπάρχει «ΟΧΙ». Ειδικά για μια ομάδα που υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες, εκείνες έχουν λυθεί εδώ και καιρό ακολουθώντας «παλιά συνταγή». Με μια «μετακόμιση» αλλά με ίδια μεθοδολογία που υπήρχε και σε ομάδα της Basket League. Εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι εννοεί ο Insider με όσα λέει.

πηγή: basketblog.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button