Τοπικά Σπορ

Τριήμερη «Προσομοίωση Ατυχημάτων Πτήσεων» με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς στα Καμένα Βούρλα

Ακόμη μία αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί στον Δήμο Καμένων Βούρλων από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Ακόμη μία αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί στον Δήμο Καμένων Βούρλων από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, θα λάβει χώρα άσκηση «Προσομοίωσης Ατυχημάτων Πτήσεων» με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς (SIV). Σε αυτή την εκδήλωση πρόκειται να συμμετέχουν χειριστές από όλη την Ελλάδα (Μακεδονία, Κρήτη, Ήπειρο, Θεσσαλία και Αθήνα).

Θεωρείται άκρως σημαντική δραστηριότητα, διότι απαιτείται στις περιπτώσεις αναβάθμισης πτυχίων πτητικής ικανότητας αλλά και για ένα ακόμη σημαντικότερο λόγο, εφόσον είναι η πρώτη φορά κατά την οποία διοργανώνεται παρόμοια άσκηση στην περιοχή μας.

Στόχος είναι να θεσμοθετηθεί και αυτή η δράση με τα Αλεξίπτωτα Πλαγιάς, όπως η εξίσου επιτυχημένη ανά έτος Συνάντηση Αεραθλητών. Το επόμενο βήμα είναι παρόμοιες διεθνείς εκδηλώσεις, αφού η περιοχή των Καμένων Βούρλων αναδεικνύεται ως η καταλληλότερη στην Ελλάδα και μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη!

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (12/5)

10:30 Συγκέντρωση στο καφεστιατόριο «Φλοίσβος» στην παραλία Καμένων Βούρλων

12:00 Ενημέρωση χειριστών

13:00-15:00 Προς απογείωση και πρώτες πτήσεις

15:30 Συγκέντρωση, αναχώρηση προς απογείωση

16:00-18:00 Δεύτερες πτήσεις. Επανενημέρωση.

Το Πρόγραμμα του Σαββάτου (13/5) και της Κυριακής (14/5) θα είναι κατά προσέγγιση με αυτό της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης

Back to top button