Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Στην Άγκυρα για τον «τελικό» η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έχει «τελικό» στην Άγκυρα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ (19:00-ΕΡΤ3) για την πρόκριση στους «8» του BCL.

Η ΑΕΚ έχει «τελικό» στην Άγκυρα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ (19:00-ΕΡΤ3) για την πρόκριση στους «8» του BCL.

Είναι δύσκολη η αποστολή της ΑΕΚ απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση. Διότι οι πιθανότητες να έχει κι άλλη ευκαιρία η «Ένωση» ακόμα κι αν ηττηθεί από τους Τούρκους είναι υπαρκτές. Για τους αντιπάλους της όμως ο αγώνας είναι «ή τώρα ή ποτέ».

Ας δούμε όλα τα σενάρια:

Νίκες για Τουρκ Τέλεκομ και Νίζνι: Τότε Η ΑΕΚ και η Τουρκ Τέλεκομ θα ισοβαθμήσουν στη 2η θέση (2-3). H Στρασμπούρ θα μείνει στο 1-4. Τα πάντα είναι ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική καθώς έχει σημασία και η διαφορά με την οποία θα έχει ηττηθεί η ελληνική ομάδα (έχει επικρατήσει με +9 στο ΟΑΚΑ). Η «Ένωση» ακόμα και με νίκη επί της Νίζνι την τελευταία αγωνιστική δεν θα προκριθεί αν η Τουρκ Τέλεκομ κάνει διπλό στην Γαλλία.

Με ήττα της Ένωσης από τη Νίζνι και νίκη της Στρασμπούρ επί της Τουρκ Τέλεκομ θα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία όπου θα παίξουν ρόλο οι διαφορές. Και η ΑΕΚ δεν έχει τύχη αφού κουβαλάει ήδη ένα -9 από την Στρασμπούρ.

Νίκες για ΑΕΚ και Νίζνι: Τότε πολύ ωραία, πολύ απλά, η ελληνική ομάδα εξασφαλίζει την πρόκριση στην οχτάδα του BCL από την Τετάρτη (31/3) κιόλας. Και δεν έχει καμία σημασία η τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με τη Νίζνι. Η ΑΕΚ θα έχει πάει στο 3-2 και η Τουρκ Τέλεκομ με την Στρασμπούρ θα έχουν μείνει στο 1-4 και με μια αγωνιστική να απομένει.

Νίκες για ΑΕΚ και Στρασμπούρ: Τότε πολύ απλά μένει εκτός μάχης η Τουρκ Τέλεκομ. Και η Ενωση θα χρειάζεται νίκη επί της Νίζνι στο  ΟΑΚΑ για να προκριθεί. Χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα στην Γαλλία.

Αν ηττηθεί από τη Νίζνι την τελευταία αγωνιστική και νικήσει η (αδιάφορη) Τουρκ Τέλεκομ την Στρασμπούρ τότε προκρίνεται και πάλι. Στο αντίθετο αποτέλεσμα (νίκη Στρασμπούρ) τότε η ΑΕΚ αποκλείεται.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button