ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σαραμαντάς: «Είμαστε πλέον εφτάψυχοι!»

Ο Γιώργος Σαραμαντάς μίλησε στο Gazzetta για την παραμονή - θρίλερ της Λαμίας, τον «τελικό» με τον Ιωνικό, τη στήριξη του κόσμου και τις αλλαγές που έφερε ο Λεωνίδας Βόκολος.

Ο Γιώργος Σαραμαντάς μίλησε στο Gazzetta για την παραμονή – θρίλερ της Λαμίας, τον «τελικό» με τον Ιωνικό, τη στήριξη του κόσμου και τις αλλαγές που έφερε ο Λεωνίδας Βόκολος.

Η Λαμία είναι η… survivor της Stoiximan Super League. H ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 2017 και τις τελευταίες έξι σεζόν είτε εύκολα, είτε δύσκολα, είτε στα μπαράζ, είτε στην τελευταία αγωνιστική αρνείται να… πιει το πικρό «ποτήρι» του υποβιβασμού.

Ο Γιώργος Σαραμαντάς είναι μέλος της Λαμίας την τελευταία τριετία, μετράει σε αυτό το διάστημα 62 συμμετοχές και έχει συμβάλει ώστε να συμπληρώσουν οι Φθιώτες επτά συναπτά έτη στην πρώτη κατηγορία. Ο έμπειρος αριστερός μπακ ήταν μια από τις κινήσεις του Λεωνίδα Βόκολου στην ανάπαυλα του τελικού παραμονής με τον Ιωνικό στη Νίκαια, με το σκορ στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων και έβαλε το «λιθαράκι» του στην σπουδαία ανατροπή (2-2).

Ο 31χρονος αμυντικός μίλησε στο Gazzetta για την παραμονή της ομάδας, για το γρήγορο γκολ του Νούνιες που έκανε τους παίκτες της Λαμίας να πιστέψουν στo «θαύμα», για τη στήριξη του κόσμου και όχι μόνο…

«Ήταν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα»

Ας αρχίσουμε από τον τελικό της παραμονής. Στο ματς της Νίκαιας πέρασες ως αλλαγή στο 2-0 και βγήκες στο 2-2. Πως κατάφερε η Λαμία να κάνει την μεγάλη επιστροφή;

«Ήταν ένα ματς – θρίλερ αλλά τα καταφέραμε. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για γερά στομάχια. Δεν σκέφτεσαι πολλά σε αυτά τα παιχνίδια. Μπαίνεις μέσα να παλέψεις και ότι γίνει. Κάναμε την προσπάθεια μας, τα καταφέραμε και συνεχίζουμε».

Τι είπατε στο ημίχρονο και ενώ όλα έδειχναν πως ήσασταν ένα βήμα μακριά από τη Super League 2;

«Εγώ και ο Τόσιτς κάναμε ζέσταμα για να μπούμε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο κύριος Βόκολος είπε στα παιδιά πως δεν είχαμε καλή εικόνα και πως μπορούμε να το γυρίσουμε. Ήμασταν απογοητευμένοι. Και εγώ και ο Τόσιτς με την είσοδο μας στο παιχνίδι μας προσπαθήσαμε να τονώσουμε την ψυχολογία των παιδιών. Μετά το γρήγορο γκολ που βάλαμε η ψυχολογία μας ανέβηκε και ήμασταν πια σίγουροι πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τον βαθμό που χρειαζόμασταν».

Αναγκάστηκες να αφήσεις το ματς λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Πως ήταν αυτά τα λεπτά εκτός ματς και ποια ήταν τα συναισθήματα σου μετά την εξασφάλιση της παραμονής;

«Δέχτηκα ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και για λίγο δεν θυμόμουν τι είχε γίνει! Έπαθα διάσειση. Προς το τέλος συνήλθα και είδα το θρίλερ από τον πάγκο. Δείξαμε πως έχουμε προσωπικότητα και ήμασταν πιο σίγουροι. Ήταν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα! Με το σφύριγμα της λήξης επικράτησε παροξυσμός».

Στην επιστροφή σας στην Λαμία ο κόσμος σας αποθέωσε. Πως βίωσες αυτές τις στιγμές;

«Ήταν μια πραγματική φιέστα. Ήταν σαν να κατακτήσαμε κύπελλο ή πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που για ακόμα μια χρονιά ήταν εκεί για εμάς. Ελπίζω να μην τους καρδιοχτυπήσουμε και την επόμενη σεζόν».

«Μας έδωσε όραμα ο κύριος Βόκολος»

Ποιο ήταν το κλειδί της φετινής παραμονής;

«Για εμένα ένα από τα κλειδιά ήταν η έγκαιρη αλλαγή προπονητή από τον κύριο Πανουργιά. Ο κύριος Βόκολος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Μας έδωσε το όραμα της παραμονής και το πιστέψαμε. Δέσαμε σαν οικογένειά. Παίζαμε ο ένας για τον άλλο και αυτό μας έκανε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι της σεζόν και κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή. Τι άλλαξε στην ομάδα;

«Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και ο κύριος Βόκολος τα κατάφερε σε απόλυτο βαθμό. Μας άλλαξε την ψυχολογία. Είδε το ρόστερ, πίστεψε σε εμάς και στην εμπειρία μας. Μερικά παιδιά μας ήξερε από πριν. Με εμένα και τον Τσιλούλη είχε δουλέψει στον Πανιώνιο. Πίστεψε και μας έκανε να πιστέψουμε κι εμείς».

Υπήρχε κάποια στιγμή που σας πήρε από κάτω και πιστέψατε πως η κατάσταση δεν γυρίζει;

«Υπήρχε μια περίοδος πριν την άφιξη του κυρίου Βόκολου που επί δύο μήνες δεν πιστεύαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε οποιονδήποτε. Αυτή ήταν η χειρότερη περίοδος μας. Ήταν το κομμάτι της σεζόν που κάναμε “κοιλιά”, όμως καταφέραμε να ανακάμψουμε και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία για ακόμα μια χρονιά».

«Η ομάδα έχει αποκτήσει μέταλλο και δεν υποβιβάζεται»

Η Λαμία θα φτάσει τις επτά σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Για πολλούς κάθε χρόνο ξεκινάει ως φαβορί για υποβιβασμό και κάθε χρόνο καταφέρνει να διαψεύδει. Ποιο είναι το μυστικό της;

«Έτσι είναι. Μας έχουν πολλοί φαβορί για υποβιβασμό όμως αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει πια μέταλλο και δεν υποβιβάζεται! Το πιστεύουμε όλοι και παλεύουμε μέχρι το τέλος. Είμαστε πλέον εφτάψυχοι».

Ο δικός σου απολογισμός τόσο για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όσο και για την τριετία που βρίσκεσαι στη Λαμία;

«Ήταν ακόμα μια δύσκολη σεζόν όπως η περσινή και η προπέρσινη. Ο καθένας μας βάζει το λιθαράκι του, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Είμαι τρία χρόνια εδώ και την πονάω την ομάδα. Ότι πρόκληση έρθει θα την αντιμετωπίσουμε.

Πιστεύω πως και εγώ έχω καταφέρει να βάλω σε αυτές τις τρεις δύσκολες σεζόν το λιθαράκι μου και έχω βοηθήσει την ομάδα να καταφέρει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία».

Θα συνεχίσεις στη Λαμία;

«Έχω συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και σκοπεύω να συνεχίσω. Προτεραιότητα μου είναι η Λαμία. Είμαι τρία χρόνια εδώ και έχω δεθεί μαζί της. Ο πρόεδρος μας, ο κύριος Πανουργιάς, κάνει τα πάντα για την ομάδα, είναι δίπλα σε όλους μας και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης φροντίζουν να μην μας λείψει τίποτα».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ που είναι πάντα εκεί και μας στηρίζουν. Το ίδιο ελπίζω να κάνουν και τις επόμενες σεζόν. Εύχομαι, ελπίζω και θέλω να είναι μια χρονιά που θα έχουμε την κατάλληλη σταθερότητα και θα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας πιο άνετα. Μακάρι να παίξουμε ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και να το χαρεί ο κόσμος μας».

Διαβάστε επίσης

Back to top button