Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SuperLeague Σουρωτή

Άλλοι καλοί, άλλοι κακοί… αυτοί είναι οι αριθμοί της τελευταίας αγωνιστικής της SuperLeague.

Πρώτη ημέρα

Η νίκη της Λαμίας στη Ριζούπολη είναι η ευρύτερη στην ιστορία της στη Super League Σουρωτή. Είναι επίσης η πρώτη που πετυχαίνει στο Λεκανοπέδιο, καθώς οι άλλες τέσσερις εκτός έδρας στη διετή παρουσία της, ήταν σε Τρίπολη, Χανιά, Λάρισα και Ηράκλειο.

Ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Κατσίκας έκανε ντεμπούτο για τη Λαμία στην τελευταία αγωνιστική και έγινε ο 48ος ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί η ομάδα στη Super League στα δύο χρόνια παρουσίας της.

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος έπαιξε σε 54 αγώνες της Super League Σουρωτή με τη φανέλα της Λαμίας σε δύο χρόνια, επτά περισσότερους από κάθε άλλον, αφού ο δεύτερος Μάρκο Μπλάζιτς έχει 47.

Από τότε που ανέλαβε ο Μάκης Χάβος προπονητής, η Λαμία έκανε μια νίκη κάθε τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Με τον Μπάμπη Τεννές η Λαμία έκανε μια νίκη κάθε πέντε παιχνίδια.

Δεύτερη ημέρα

Ένα ακόμα πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του, με τον ΠΑΟΚ να το κατακτά μετά από 34 χρόνια και μάλιστα αήττητος, κάτι που μόνο ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το 1964.

Ο Ευθύμης Κουλούρης με τα 19 του γκολ για τον Ατρόμητο είναι ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο Κώστας Φορτούνης πρώτευσε σε ασίστ με 9. Μπήκαν 549 γκολ από 175 διαφορετικούς σκόρερ.

Ας δούμε ενδιαφέροντες αριθμούς της αγωνιστικής, πριν ξεκινήσουμε αναλυτική στατιστική ανασκόπηση της σεζόν.

200 φορές έχει δει το όνομά του σε ενδεκάδα αγώνα της Super League Σουρωτή ο Χαβιέ Ούμπιδες. Ο 37χρονος Αργεντίνος έχει συνολικά 226 συμμετοχές, αφού έχει παίξει άλλους 26 αγώνες σαν αλλαγή.

100 αγώνες βασικός στη Super League Σουρωτή έφτασε ο Θανάσης Παπαγεωργίου του Πανιωνίου, αλλά ο 100ος συνοδεύτηκε με το πρώτο του αυτογκόλ.

100 από τους 240 αγώνες της σεζόν είχαν περισσότερα από δύο γκολ. Στην τελευταία αγωνιστική αυτό συνέβη στους έξι από τους οκτώ αγώνες! Από τις 16 ομάδες δεν υπήρξε μια, που να πέτυχε ένα γκολ!

Οι επτά δεν σκόραραν και οι άλλες εννέα πέτυχαν από δύο ως επτά.

10 φορές έχει εμφανιστεί το 7-2 σαν σκορ στην ιστορία της Α’ Εθνικής συνολικά.

Στη Super League Σουρωτή είχε άλλη μια μόνο παρουσία, στις 25 Μαρτίου 2012, Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 7-2.

Ήταν το 15ο διαφορετικό σκορ στη σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button