ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τόσιτς: Το σκηνικό με το φορτηγό στην Ελλάδα, η μεταγραφή στην ΑΕΚ και η νέα σεζόν στον ΠΑΣ Λαμία!

Μια συνέντευξη – αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του, διάρκειας 2 περίπου ωρών παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του ο Ζόραν Τόσιτς με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Λαμία να μιλά για όλους και για όλα.

Μια συνέντευξη – αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του, διάρκειας 2 περίπου ωρών παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του ο Ζόραν Τόσιτς με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Λαμία να μιλά για όλους και για όλα.

Το σκηνικό με το φορτηγό, η μεταγραφή στην ΑΕΚ και τα γκολ παραμονής με τα κυανόλευκα.

Μιλώντας στο κανάλι “Alesto” και τον δημοσιογράφο Aleksandar Stojanovic o Ζοραν Τόσιτς τα είπε όλα. Για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, το ψευδωνυμό του “Bambi” το οποίο του το κόλλησαν από ένα κουτί μπισκότα που έπαιρνε πάντα στη προπόνηση της Ζρένιανιν, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την ΤΣΣΚΑ, την Παρτιζάν, τον ΠΑΣ Λαμία.

Μεταξύ αυτών περιέγραψε και μια σκηνή που σίγουρα δεν είχε γίνει γνωστή πότε ως σήμερα, η οποία αφορούσε μια μεταγραφή στην ΑΕΚ σε ηλικία 17 ετών, η οποία δεν έγινε ποτέ και μια από τις αιτίες ήταν η μετακίνηση του με φορτηγό!

Ναι ναι! Καλά διαβάσατε!

Διαβάστε ένα απόσπασμα των δηλώσεών του: 

Το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα ήταν στα 17 μου χρόνια για δοκιμαστικά στην ΑΕΚ. Ένας Σέρβος που ζούσε στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα με παρότρυνε να δοκιμαστώ στην ομάδα της ΑΕΚ.

Πέρασα τα δοκιμαστικά αλλά η ομάδα μου διεμήνυσε μέσω αυτού του ανθρώπου ότι θα έπρεπε σε πρώτη φάση να μείνω στην δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και το δέχθηκα.

Έπειτα, ο ίδιος τύπος με πλησίασε και μου είπε να παίξω Γ εθνική για να πάρω χρόνο συμμετοχής για 6 μήνες και έπειτα να επιστρέψω στη πρώτη ομάδα συνεπώς δεν έφερα αντίρρηση.

Τις επόμενες ημέρες περίμενα τον τρόπο μεταφοράς διότι ο άνθρωπος που είχε μεσολαβήσει μου είπε ότι θα έρθει κάποιος να με πάρει. Εκεί που περίμενα ήρθε κάποιος με ένα φορτηγό. Ήταν τόσο καταπληκτικά γιατί ποτέ δεν είχα κάτσει σε τόσο ψηλό όχημα!

Έτσι πήγαμε στη Πάτρα όπου με περίμενε κάποιος σε ένα βενζινάδικο. Όταν έφτασα εκεί ο άνθρωπος που με περίμενε να με παραλάβει δούλευε εκεί και μιλούσε σερβικά!

Τον ρώτησα τι θα γίνει από εκεί και έπειτα και απάντησε ότι θα πάμε μαζί στη προπόνηση. Τον ρώτησα πως θα πάμε για προπόνηση όταν στη κατηγορία επιτρέπεται μόνο ένας ξένος.

Τότε μου είπε : Φίλε δεν είναι 3η κατηγορία είναι 5η! Θυμάμαι ότι το γήπεδο ήταν χωμάτινο και είχε πέτρες. Οι πέτρες είχαν μπει στα παπούτσια μου στη προπόνηση και έτσι είπα στον άνθρωπο αυτό : Κοίταξε να δεις εγώ θα φύγω για την Σερβία, δεν υπάρχει κάποιο θέμα ούτε δυσαρέσκεια απλά θέλω να γυρίσω σπίτι μου και να δω το μέλλον μου.

Γύρισα για 6 μήνες, έκανα προπονήσεις ατομικά, έπαιζα φούτσαλ και μετά μια τοπική ομάδα με προσέγγισε και ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Δύο χρόνια μετά πήρα μεταγραφή στη Μάντσεστερ.

Όσο για τη Λαμία μου αρέσει εδώ, έχω συμβόλαιο ένα χρόνο ακόμα, είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν είχα σκεφτεί σε αυτή τη φάση της καριέρας μου να βρεθώ στην Ελλάδα, αλλά μου αρέσει, είναι πιο κοντά στην πατρίδα μου με απευθείας πτήση, ο κόσμος είναι καλός, το πρωτάθλημα δύσκολο αλλά θα μείνω εδώ και του χρόνου. Είμαι χαρούμενος για τα γκολ που οδήγησαν την ομάδα στη παραμονή και σε κάθε παιχνίδι που παίζω μπαίνω με την πεποίθηση ότι θα κρίνω την έκβαση του.

Διαβάστε επίσης

Back to top button