Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η πίστη του Αλμέιδα στον τελικό και οι προτεραιότητες της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα

Το μήνυμα του Ματίας Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ στο ημίχρονο του τελικού. Ο σχεδιασμός που μπήκε σε εφαρμογή και οι προτεραιότητες. #stoiximan_slgr #aekfc #MatiasAlmeyda #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Το μήνυμα του Ματίας Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ στο ημίχρονο του τελικού. Ο σχεδιασμός που μπήκε σε εφαρμογή και οι προτεραιότητες. #stoiximan_slgr #aekfc #MatiasAlmeyda #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με ιδανικό τρόπο κατακτώντας το Κύπελλο και κάνοντας το νταμπλ. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε στο ημίχρονο του τελικού την ευκαιρία και το χρόνο να δώσει αναλυτικές τακτικές οδηγίες στους παίκτες του, αλλά και να τους ντοπάρει ψυχολογικά για να ολοκληρώσουν τον άθλο της νίκης σε έναν αγώνα που έπαιζαν από το έκτο λεπτό με δέκα παίκτες.

«Σας βλέπω πολύ καλά! Βλέπω ότι μπορείτε να το κάνετε! Μπορείτε να πάρετε αυτό το Κύπελλο! Αυτό βλέπω σε σας! Μπείτε και κάντε το!», ήταν τα τονωτικά λόγια του Αργεντινού προπονητή στους ποδοσφαιριστές του. Και, πράγματι, αυτοί επέστρεψαν ακόμη καλύτεροι και πιο συμπαγείς από τα αποδυτήρια, καθώς πρακτικά απειλήθηκαν μόνο στη φάση του Ντόουγκλας Αουγκούστο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Οι παίκτες διακοπές, αλλά ο σχεδιασμός τρέχει

Η συντριπτική πλειονότητα των παικτών της ΑΕΚ έχουν ήδη αρχίσει διακοπές. Άλλωστε με το ραντεβού για τις ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά να έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου, δεν υπάρχει άπλετος χρόνος για διακοπές, ειδικά για τους διεθνείς (Έλληνες και όχι μόνο) που θα έχουν υποχρεώσεις στα μέσα Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Ανάμεσα στις προτεραιότητες για την «Ένωση» είναι τα συμβόλαια που λήγουν, του Νόρντιν Άμραμπατ και του Γιώργου Τζαβέλλα. Με τον πρώτο θα γίνει συζήτηση και δεν είναι απίθανη η παραμονή του, ειδικά αν μπορέσει να ξεπεράσει ένα προσωπικό ζήτημα που προσωρινά είχε περιπλέξει και την παραμονή του πέρσι. Με τον δεύτερο δεν είναι απίθανο να συνεχίσει, καθώς εκτιμάται στην ομάδα η καλή παρουσία στις λίγες φορές που χρειάστηκε να αγωνιστεί φέτος, αλλά και η ηγετική του παρουσία στα αποδυτήρια. Η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και δεν εξαρτάται από την επιθυμία της ΑΕΚ ή του παίκτη που είναι δεδομένες, αλλά από τις… ορέξεις της Θέλτα. Δεν αποκλείεται αυτό το θέμα να… σύρει για αρκετές εβδομάδες.

Όσον αφορά στις μεταγραφές, η στόχευση είναι να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις ο κορμός και να αποκτήσει ακόμη περισσότερο βάθος, αφού τη νέα σεζόν θα υπάρχουν μίνιμουμ επιπλέον δέκα παιχνίδια λόγω Ευρώπης. Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς είναι ένας παίκτης που απασχολεί από πέρσι την «Ένωση», με τον 23χρονο Αμερικανό περιφερειακό επιθετικό να αρέσει πολύ στον Ματίας Αλμέιδα. Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνονται να πλησιάζουν και στον 22χρονο αριστερό μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρου Πήλιου. Επίσης παρακολουθούνται και απασχολούν και άλλοι παίκτες, τόσο από το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και από το εξωτερικό. Πάντως δεν αναμένεται να γίνει ανάλογος αριθμός προσθηκών με πέρσι, αφού υπάρχει ήδη ένας εξαιρετικός κορμός.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button