ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2022-23: Λαμία

Η Λαμία αγωνίστηκε για έκτη χρονιά στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, μιας και από το 2017-18 και την πρώτη της παρουσία δείχνει τις αντοχές της.

Η Λαμία αγωνίστηκε για έκτη χρονιά στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, μιας και από το 2017-18 και την πρώτη της παρουσία δείχνει τις αντοχές της.

Αυτή τη σεζόν έκανε αρνητικό ρεκόρ στην άμυνα με 53 γκολ παθητικό και άφησε πίσω της την επίδοση του 2021-22 με 44 τέρματα.

Παράλληλα σημείωσε τις λιγότερες νίκες από κάθε άλλη παρουσία της, αφού οι πέντε είναι αρνητικό ρεκόρ και με αυτό τον τρόπο έσβησε τις έξι που είχε το 2017-18, το 2019-20 και το 2021-22.

Ο Ζόραν Τόσιτς αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις με τη Λαμία και σε καμία δεν πήρε 90 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά βρέθηκε στο γήπεδο για 129 λεπτά και όμως κατάφερε να βάλει το όνομα του ανάμεσα στους πιο πολύτιμους συντελεστές της παραμονής της ομάδας της Φθιώτιδας στην Stoiximan Super League.

Τα δύο γκολ του, με τον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Λαμίας και με τον Ιωνικό στη Νίκαια ήταν τα μοναδικά που σημείωσε αυτή τη σεζόν, αλλά και τα δύο ήταν κομβικής σημασίας, αφού οδήγησαν σε ισάριθμες ισοπαλίες, οι οποίες έφεραν την ομάδα του στην 12η θέση και τους δύο αντιπάλους της στις θέσεις υποβιβασμού.

ΘΕΣΗ: 12η

ΝΙΚΕΣ: 5

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 14

ΗΤΤΕΣ: 14

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 23

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 53

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΛΑΜΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τζιανλούκα Φέστα στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος είχε συμβάλει στη σωτηρία της ομάδας την περσινή σεζόν με παρουσία στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Το 13ο του φετινό ματς ήταν και το τελευταίο, αφού έπειτα από την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 3-1 αποχώρησε και τη σκυτάλη πήρε ο Σάββας Παντελίδης για εννέα αναμετρήσεις, αλλά ο απολογισμός του (3 ισοπαλίες – 6 ήττες) έφερε τη λύση της συνεργασίας. Πρόλαβε πάντως ως προπονητής της Λαμίας να συμπληρώσει τα 400 προσωπικά παιχνίδια καριέρας στους πάγκους.

Ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν εκείνος που ανέλαβε το τελευταίο δύσκολο κομμάτι και κατάφερε την τελευταία αγωνιστική των Stoiximan Playoffs να παραμείνει στην κατηγορία. Είχε συνολικά 11 αναμετρήσεις με 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η Λαμία χρησιμοποίησε 36 ποδοσφαιριστές στο φετινό πρωτάθλημα, δεύτερο μεγαλύτερο ρόστερ στην ιστορία της μετά τους 39 της σεζόν 2020-21. Ο Σιμόν αγωνίστηκε στα περισσότερα ματς (31 συμμετοχές), ενώ στην δεύτερη θέση ήταν τρεις ποδοσφαιριστές – Τανδάρης, Νούνιες, Σλίβκα – με 29 παρουσίες.

ΓΚΟΛ

Αυτή τη σεζόν βρήκαν δίχτυα 11 ποδοσφαιριστές της Λαμίας, με τον Τόμας Ντε Βινσέντι και το Νίκο Βέργο να είναι στην κορυφή αυτής της λίστας με 4 τέρματα ο καθένας. Από τρία είχαν οι Κρίστοφερ Νούνιες και Ρούμπεν Μαρτίνεθ. Το 2021-22 υπήρχε η μεγαλύτερη ποικιλία στους σκόρερ, με 13 ποδοσφαιριστές να προσφέρουν τέρματα στα 33 ματς.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Θεοφάνης Τζανδάρης έφτασε τα 100 παιχνίδια στην Super League μόλις την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1. Μάλιστα η είσοδος του έγινε στο 68ο λεπτό, όπως είχε συμβεί και στο ντεμπούτο του στην κατηγορία, στις 24 Αυγούστου 2014, στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Καλλονή 1-1.

Ο Ντάνι Μπεχαράνο και ο Λάζαρ Ρόμανιτς έφτασαν τις 100 συμμετοχές με την ομάδα της Λαμίας στην Super League και έγιναν μόλις ο τρίτος και ο τέταρτος που το καταφέρνει αυτό. Από πέρσι είχαν φτάσει αυτό το όριο ο Ντανιέλ Αντέτζο και ο Τάσος Καραμάνος.

Τις πέντε διαδοχικές εντός έδρας ισοπαλίες με τον Ατρόμητο έφτασε η Λαμία, με τις έξι από τις οκτώ συνολικά αναμετρήσεις τους να έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία. Από τις 27 Ιανουαρίου 2019 που επικράτησε η Λαμία με 2-1, έχουν διεξαχθεί πέντε αναμετρήσεις που έχουν τελειώσει όλες ισόπαλες.

Διαβάστε επίσης

Back to top button