Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τέλος εποχής για την Λέστερ: Υποβιβάστηκε η πρωταθλήτρια του 2016

Επτά χρόνια μετά την αδιανόητη και ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, η Λέστερ υποβιβάστηκε στην Championship. Σώθηκε η Εβερτον, έπεσε και η Λιντς.

Επτά χρόνια μετά την αδιανόητη και ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, η Λέστερ υποβιβάστηκε στην Championship. Σώθηκε η Εβερτον, έπεσε και η Λιντς.

Μάχη παραμονής ανάμεσα σε ιστορικές ομάδες έγινε στην Premier League το φινάλε της οποίας βρήκε την πρωταθλήτρια του 2016, Λέστερ, να οδηγείται στην Championship. Την ίδια διαδρομή ακολούθησε η Λιντς, που ηττήθηκε εντός έδρας από την Τότεναμ (1-3), ενώ εκείνη που σώθηκε ήταν η Εβερτον χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ντουκουρέ, που διαμόρφωσε το 1-0 σε βάρος της Μπόρνμουθ.

Ετσι, η Λέστερ, η ομάδα που έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών πριν 7 χρόνια δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό παρά τη νίκη με 2-1 σε βάρος της αδιάφορης βαθμολογικά, Γουέστ Χαμ. Μαζί της στη 2η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου θα είναι για το 2023-24 η Λιντς που μέσα στη σεζόν άλλαξε 4 προπονητές και άντεξε μόλις 3 χρόνια στην Premier League. Δικαίωση για την Εβερτον και την επιλογή του Σον Ντάιτς, που ολοκλήρωσε με επιτυχία την πολύ δύσκολη αποστολή της παραμονής.

Αδιάφορα ήταν τα πράγματα στα ψηλά της βαθμολογίας, αφού τα πάντα είχαν ξεκαθαριστεί μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Η πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου με την Γιουνάιτεντ και ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Μπρέντφορντ με το γκολ του Πίνοκ (85’). Οσον αφορά τους Κόκκινους Διαβόλους, που είχαν εξασφαλίσει το Champions League, νίκησαν 2-1 με ανατροπή την Φούλαμ με τον Ντε Χέα να πιάνει πέναλτι του Μίτροβιτς. Ο Τετέ σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, οι Σάντσο και Φερνάντες για τους γηπεδούχους.

Η έτερη ομάδα που τη νέα σεζόν θα παίζει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, η Νιούκαστλ, προηγήθηκε στην έδρα της Τσέλσι με τον Γκόρντον, όμως οι Μπλε απέφυγαν ακόμα μια ήττα φέτος με το αυτογκόλ του Τρίπιερ (1-1). Με 5άρα έκλεισε τη σεζόν η μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές διεκδικήτρια, Αρσεναλ, η οποία σκόρπισε την Γουλβς στο Emirates (5-0) χάρη σε γκολ των Τσάκα (2), Σάκα, Ζεσούς, Κίβιορ.

Party γκολ είχαμε στο Saint Mary’s στον αγώνα της υποβιβασμένης, Σαουθάμπτον, με την Λίβερπουλ. Οι Reds προηγήθηκαν νωρίς με τους Ντιόγκο Ζότα και Φιρμίνο, όμως οι Αγιοι έβαλαν στη συνέχεια 4 κολλητά γκολ με τους Γουόντ-Πρόουζ, Σουλεμάνα (2), Αρμστρονγκ. Προς το τέλος μέσα σε ένα λεπτό βρήκαν δίχτυα οι Γκάκππ και Ζότα για να διαμορφωθεί έτσι το… αγγλικό 4-4.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button