ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία: Έκαναν τη νύχτα μέρα οι φίλοι του ΠΑΣ για τα γενέθλια της ομάδας (Vid)

Εναν ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο βρήκαν οι οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΣ Λαμία για να γιορτάσουν τα 59χρονια ζωής της αγαπημένης τους ομάδας.

Εναν ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο βρήκαν οι οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΣ Λαμία για να γιορτάσουν τα 59χρονια ζωής της αγαπημένης τους ομάδας.

Συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” και αφού στάθηκαν περιμετρικά του γηπέδου άναψαν πυρσούς φωτίζοντας το σκοτάδι και φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα υπέρ του ΠΑΣ Λαμία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Εγινε 59!

Ήταν 1η Ιουνίου του 1964, όταν τελικά οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Φθιώτιδας αποφάσισαν να “χαράξουν” μία κοινή πορεία, ιδρύοντας τον Α.Σ. Λαμία.

Για να φτάσουν στην τελική απόφαση, χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και ατελείωτες ώρες διαπραγματεύσεων. Η “βασίλισσα της Φθιώτιδας”, όπως αποκαλείται, προέρχεται από τη συγχώνευση του Λαμιακού και της Παλλαμιακής.

Στις 27/5/1964 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου της Λαμίας και των ποδοσφαιρικών παραγόντων του νομού πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, η οποία δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, καθώς κατέληξε αρχικά στη δημιουργία δύο νέων συλλόγων του Α.Σ. Λαμία και του Α.Σ. Θερμοπυλών, όμως μία εβδομάδα αργότερα, την 1η Ιουνίου του 1964 αποφασίστηκε όπως ο δεύτερος συγχωνευθεί με τον Α.Σ. Λαμία.

Την 21-6-1964 ο Α.Σ. Λαμία αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την Μεικτή Πειραιά την οποία και κέρδισε με 3-2. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Α.Σ. Λαμία.

Η Λαμία πλέον βρίσκεται στην Super League, αφού μετά από δύο άκρως επιτυχημένες σεζόν κατόρθωσε να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία για τρίτη σερί σεζόν και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την 4η!

Πέρα όμως από αυτό κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα όλων των παραγόντων, των αθλητών, των προπονητών αλλά και των φιλάθλων της που στάθηκαν δίπλα της διαχρονικά. Να την δουν να αγωνίζεται στην Α’ Εθνική.

Την παρθενική της σεζόν ως…πρωτάρα είχε μια θεωρητικά γρήγορη παραμονή τηρουμένων των αναλογιών, το 2019 το πήγε ένα βήμα παρακάτω φτάνοντας για 2η φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τερματίζοντας στην 7η θέση, ως η καλύτερη επαρχιακή ομάδα και φέτος αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει την παραμονή της στην κατηγορία, κατάφερε να φτάσει για τρίτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου και αποκλείστηκε από τον μετέπειτα κάτοχο Παναθηναϊκό!

Το νερό έχει μπει πλέον στο αυλάκι και το μέλλον μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους.

Διαβάστε επίσης

Back to top button