ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πίτι: “Δεν χωρούσε στο κεφάλι μου η ιδέα του υποβιβασμού”

Η επιστροφή του Πίτι στη Λαμία ήταν ένα από τα γρανάζια που χρειάστηκε η ομάδα για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία του συλλόγου.

Η επιστροφή του Πίτι στη Λαμία ήταν ένα από τα γρανάζια που χρειάστηκε η ομάδα για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία του συλλόγου.

Είναι ένα πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την ομάδα της Λαμίας και όχι άδικα. Αν και έχει σχεδόν 150 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και με σημαντικές εμφανίσεις στα χρώματα της Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Πίτι έχει αγαπηθεί από τον κόσμο των Λαμιωτών.

Ο Ισπανός παράγοντας υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας τη σεζόν 2017/18, στο δεύτερο μισό του 2018/19 ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Φθιώτιδα το 2021. Αμέσως ανέλαβε πόστο ως τεχνικός διευθυντής και παρότι αποχώρησε τον Φλεβάρη του 2022, επέστρεψε έναν χρόνο μετά για να βοηθήσει το κλαμπ να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Αν και ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο, οι κινήσεις του τόσο στο μεταγραφικό κομμάτι (επιλογή του ο Τόσιτς) όσο και στο θέμα των αποδυτηρίων, λειτούργησε αρμονικά μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για να επέλθει η επιτυχία και η παραμονή της ομάδας και τη νέα σεζόν στη Stoiximan Superleague.

Ο 42χρονος προπονητής βρίσκεται στην Ισπανία όπου θα πάρει μέρος σε ένα φιλικό που θα αγωνιστούν οι «θρύλοι» της Ράγιο Βαγιεκάνο και ταυτόχρονα, οργώνει την ισπανική αγορά για τις κατάλληλες περιπτώσεις ώστε να ενισχυθεί ο σύλλογος.

Το Gazzetta τον εντόπισε και ο ίδιος μοιράστηκε όλα όσα έζησε τη φετινή σεζόν, από την στιγμή της απόφασης να επιστρέψει στη Λαμία μέχρι το γκολ του Τόσιτς που χάρισε την παραμονή στην έδρα του Ιωνικού.

– Τι ήταν αυτό που αντικρίσατε αρχικά με την επιστροφή σας στη Λαμία και τι αλλάξατε;

«Λοιπόν, όταν επέστρεψα στη Λαμία υπήρχε μια ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση, τα αποτελέσματα ήταν πολύ αρνητικά και το περιβάλλον δεν ήταν το κατάλληλο για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Η δουλειά μου εκείνη τη στιγμή ήταν να ξέρω τι συνέβαινε, ποια ήταν τα προβλήματα και να προσπαθήσω να τα λύσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

– Ποιο ήταν το… κλειδί αυτής της αλλαγής;

«Οι παίκτες ήταν πραγματικά το κλειδί. Οι ίδιοι γύρισαν την κατάσταση, κατάλαβαν ότι οι εγωισμοί έπρεπε να μείνουν στην άκρη και όλοι να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση».

– Πείτε μου για τον Λεωνίδα Βόκολο…

«Νομίζω ότι η πρόσληψή του ήταν βασικό κομμάτι για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Από την πρώτη μέρα που τον είδα, είχα καταλάβει αυτή τη θετική ενέργεια που μετέδωσε σε όλη την ομάδα- τι υπέροχος τρόπος να μεταδοθεί- ώστε να παρακινήσει την ομάδα να παίξει… Τι μεγάλη επιτυχία να φέρεις τον Βόκολο και το επιτελείο του».

– Για εσάς, ήταν μία εύκολη απόφαση να επιστρέψετε στη Λαμία

«Ήταν πολύ εύκολο, οι άνθρωποι της Λαμίας πάντα μου φέρονταν υπέροχα. Είχα μια αποστολή και αυτή ήταν να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και να οδηγήσουμε τη Λαμία να έχει μια καλή κατάταξη, είμαι ξεκάθαρος στο τι χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε».

– Τι συνέβη στα play-outs;

«Λοιπόν, τα play-outs δεν είναι εύκολα για καμία ομάδα που παίζει εκεί. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια… Η εμπιστοσύνη των παικτών στους οποίους έχεις σε αυτά τα παιχνίδια, οι τραυματισμοί, η τύχη. Ήμασταν μια πολύ αξιόπιστη ομάδα σε κάθε παιχνίδι, ένα δυνατό σύνολο που στο τέλος τα κατάφερε».

– Πώς ζήσατε το τελευταίο ματς με τον Ιωνικό; Πιστεύατε στην παραμονή;

«Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι και θα καταφέρναμε να μείνουμε στη Stoiximan Superleague. Η ομάδα είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ήμασταν η 2η καλύτερη ομάδα στα play-outs και δεν μπορούσαμε να χάσουμε στον Ιωνικό, ήταν αδύνατο για το κεφάλι μου! Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο επιτυχημένοι στο γκολ, αλλά μετά την ανάπαυλα η ομάδα δεν είχε τίποτα να χάσει και κάναμε την ανατροπή με τα τέρματα των Νούνιεθ και Τόσιτς και μείναμε στην κατηγορία».

– Τι είπατε στο ημίχρονο με το σκορ κατά σας με 2-0 και πώς νιώσατε στο γκολ του Τόσιτς;

«Στο ημίχρονο μιλούσε μόνο ο προπονητής. Θυμάμαι όλα όσα είπε, έπρεπε να κάνουμε υπομονή, έπρεπε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε όλη τη δουλειά που κάναμε, ξέραμε ότι αν βάζαμε γκολ θα φοβόντουσαν και θα ήταν κάτω από πολλή πίεση. Ο προπονητής έκανε δύο αλλαγές που μας βοήθησαν πολύ να γυρίσουμε το παιχνίδι, το γκολ του Τόσιτς γράφτηκε στο βιβλίο της ιστορίας της Λαμίας. Ο Τόσιτς είναι μεγάλος ειδικός στα φάουλ το χάρηκα πάρα πολύ όπως όλη η ομάδα».

– Πώς θα χαρακτηρίζατε τον κ. Βόκολο;

«Μια ευχάριστη έκπληξη, ένας ταπεινός και εργατικός προπονητής που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

– Ποιος είναι ο στόχος ενόψει της νέας σεζόν;

«Στόχος πρέπει να είναι να πηγαίνεις παιχνίδι με παιχνίδι, όχι να βάζεις στόχο, να δουλεύεις και να ονειρεύεσαι κάτι καλό. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν».

– Τι το ξεχωριστό έχει η Λαμία για εσάς;

«Είναι ένα κλαμπ από μια μικρή πόλη αλλά οι φίλαθλοι και ο κόσμος τη στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές. Είναι μια μικρή οικογένεια και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button