Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι αντίπαλοί της στα προκριματικά – Το σενάριο να μπει ως ισχυρή στα playoffs του Champions League

Η ΑΕΚ γνωρίζει πλέον όλους τους πιθανούς αντιπάλους της στα προκριματικά του Champions League ενώ συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες να εισέλθει ως ισχυρή στα playoffs αν βεβαίως προκριθεί από τον 3ο γύρο. #stoiximan_slgr #aekfc #ChampionsLeague #προκριματικά #SportsNews #season2022_2023

Η ΑΕΚ γνωρίζει πλέον όλους τους πιθανούς αντιπάλους της στα προκριματικά του Champions League ενώ συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες να εισέλθει ως ισχυρή στα playoffs αν βεβαίως προκριθεί από τον 3ο γύρο.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ για την σεζόν 2022-23 και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, όπου η παρουσία της στην Ευρώπη είναι δεδομένη και οι απαιτήσεις αυξημένες.

Στην Ένωση, γνωρίζουν πως θα έχουν ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη και στόχος όλων, είναι η ομάδα να αγωνιστεί στο Champions League. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να κάνει δύο προκρίσεις κόντρα σε αντιπάλους που θα τους μάθει στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου.

Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο και τα παιχνίδια της φάσης αυτής είναι προγραμματισμένα για τις 8-9 Αυγούστου με την ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη στις 15 του ίδιου μήνα. Αν οι κιτρινόμαυροι προκριθούν, θα αγωνιστούν για τα playoffs της διοργάνωσης στις 22-23 Αυγούστου με την ρεβάνς να αναμένεται στις 29-30.

Αν η Ένωση δεν τα καταφέρει και αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα βρεθεί στα playoffs του Europa League στις 24 και 31 Αυγούστου και αν τυχόν αποκλειστεί και εκεί, θα βρεθεί στους ομίλους του Europa Conference League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Η ΑΕΚ αποφεύγει σίγουρα τη Γιουνγκ Μπόις στον τρίτο προκριματικό γύρο μιας και οι Ελβετοί θα βρεθούν απευθείας στα playoffs, λόγω του ότι η Ίντερ εξασφάλισε την θέση της στο Champions League της επόμενης περιόδου από τη θέση της στη Serie A, με αποτέλεσμα να προκύψουν κάποιες ανακατατάξεις σχετικά με τις θέσεις.

Έτσι, η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ, μπαίνει κατευθείαν στους ομίλους, η πρωταθλήτρια Τσεχίας, Σπάρτα Πράγας ανεβαίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο ενώ οι πρωταθλήτρια Τουρκίας, Γαλατασαράι και ο πρωταθλητής Κύπρου, Άρης Λεμεσσού, ανεβαίνουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η ΑΕΚ πλέον ξέρει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Τουρκίας, Δανίας και Κροατίας το οποίο μεταφράζεται σε Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αυτές οι τρεις ομάδες, οι οποίες θα ζευγαρώσουν με κάποια ανίσχυρη στον δεύτερο προκριματικό γύρο, θα είναι αντίπαλες της Ένωσης στον τρίτο προκριματικό.

Βέβαια, θα προκύψουν ακόμη τρία ζευγάρια που θα γίνουν γνωστά μετά το τέλος του πρώτου προκριματικού και θα περιλαμβάνει ομάδες όπως οι Φερεντσβάρος, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μπάτε Μπορίσοφ, Μακάμπι Χάιφα, Σέριφ, Αστάνα και Καραμπάγκ ως ισχυρές, μαζί με τις ανίσχυρες Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, Παρτιζάνι, Κλάκσβικ και την πολωνική Ράκοβ του Σβάρνα.

Το σενάριο να είναι ισχυρή στα playoffs

Η ΑΕΚ έχει ελπίδες να βρεθεί στα playoffs του Champions League ως ισχυρή. Παρότι ο συντελεστής της είναι αρκετά χαμηλός (11,000 βαθμοί), υπάρχει ένα σενάριο το οποίο θα της επιτρέψει να έχει καλύτερη κλήρωση στα playoffs.

Αν η Ένωση αντιμετωπίσει ομάδες με υψηλό συντελεστή όπως η Γαλατά, η Κοπεγχάγη και η Φερεντσβάρος, σε περίπτωση που αποκλείσει κάποια από τις τρεις, θα καρπωθεί τον συντελεστή της και θα βρεθεί ως ισχυρή στα playoffs της διοργάνωσης.

Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και το 2018, όταν η ΑΕΚ απέκλεισε την Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό γύρο και μετά κληρώθηκε ως ισχυρή, με την ουγγρική Βίντι, της οποίας το εμπόδιο έκαμψε και βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button