Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γκενκ και Ντνίπρο οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον β’ προκριματικό του CL

Η επικράτηση της Ντνίπρο επί της Κρίβμπας στο φίνις της ουκρανικής Λίγκας και το απίστευτο φινάλε στο Βέλγιο, όπου ο τίτλος και η 2η θέση άλλαξαν... χέρια τρεις φορές από το 90’ ως το φινάλε των καθυστερήσεων της 6ης αγωνιστικής των play off της Jupiler League (με 2η την Γκενκ), οριστικοποίησαν τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον β’ προκριματικό γύρο.

Η επικράτηση της Ντνίπρο επί της Κρίβμπας στο φίνις της ουκρανικής Λίγκας και το απίστευτο φινάλε στο Βέλγιο, όπου ο τίτλος και η 2η θέση άλλαξαν… χέρια τρεις φορές από το 90’ ως το φινάλε των καθυστερήσεων της 6ης αγωνιστικής των play off της Jupiler League (με 2η την Γκενκ), οριστικοποίησαν τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον β’ προκριματικό γύρο.

Οι «πράσινοι» (μαζί με την ελβετική Σερβέτ) θα μπουν ως «αντίσχυροι» στην κλήρωση της 21ης Ιουνίου στη Νιόν, για τον β’ προκριματικό του Champions League απ’ το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, έχοντας ως υποψηφίους αντιπάλους τη βελγική Γκενκ και την ουκρανική Ντνίπρο.

Ο συντελεστής του αντιπάλου που θα «τραβήξει» πάνω του ο Παναθηναϊκός (θα μπει στην κλήρωση με τον εθνικό συντελεστή της Ελλάδας, ήτοι 5.045 βαθμούς) θα τον «ακολουθήσει» και στην κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου, εφόσον προκριθεί απ’ τον β’ προκριματικό γύρο.

Ως εκ τούτου, εφόσον καταφέρουν να προκριθούν οι «πράσινοι», θα μπουν ως «ανίσχυροι» στην κλήρωση του επόμενου γύρου, διότι τόσο η Γκενκ, όσο και η Ντνίπρο έχουν χαμηλούς συντελεστές.

Στους «ισχυρούς» του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League υπάρχουν ήδη οι Ρέιντζερς (Σκωτία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία) και στους ανίσχυρους η Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) και η Μπάτσκα Τοπόλα (Σερβία).

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί απ’ τον β’ προκριματικό του Champions League, θα συνεχίσει στον γ’ προκριματικό του Europa League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.

Η κλήρωση της εν λόγω φάσης είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου κι επειδή στον ίδιο προκριματικό γύρο θα βρίσκεται κι ο Ολυμπιακός, στην τετράδα που θα σχηματιστεί ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κληρωθεί με τους «ισχυρούς» βαθμολογικά Πειραιώτες (δεν επιτρέπονται οι αναμετρήσεις από ομάδες των ίδιων χωρών στα προκριματικά και στους ομίλους).

Ως εκ τούτου, θα παίξει απευθείας με τον δεύτερο «ισχυρό» του μίνι γκρουπ, δηλαδή τη Σλάβια Πράγας. Την ομάδα δηλαδή που αντιμετώπισε και πέρσι στον γ’ προκριματικό του Europa Conference League!

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί αρχικά στις 25-26 Ιουλίου, κατόπιν στις 1-2 Αυγούστου (κλήρωση στις 21 Ιουνίου). Αν προκριθεί, θα δώσει το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League στις 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 Αυγούστου (κλήρωση στις 24 Ιουλίου).

Αν το «τριφύλλι» φτάσει στα play offs του CL (κλήρωση στις 7 Αυγούστου), τότε θα αγωνιστεί στις 22-23 Αυγούστου με τη ρεβάνς στις 29-30 Αυγούστου, για ένα «εισιτήριο» στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button