Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Η υπόθεση Πινέδα… μόλις ξεκίνησε!

Η σεζόν στην Ισπανία ολοκληρώθηκε, η Θέλτα σώθηκε, ωστόσο ό,τι και να γινόταν είναι δεδομένο πως η υπόθεση για το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα ανοίγει και παραμένει άγνωστο πόσες προσπάθειες θα κάνει η ΑΕΚ και αν αυτές (έστω με σύμμαχο τον διεθνή Μεξικανό μέσο) θα αποδειχθούν αρκετές.

Η σεζόν στην Ισπανία ολοκληρώθηκε, η Θέλτα σώθηκε, ωστόσο ό,τι και να γινόταν είναι δεδομένο πως η υπόθεση για το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα ανοίγει και παραμένει άγνωστο πόσες προσπάθειες θα κάνει η ΑΕΚ και αν αυτές (έστω με σύμμαχο τον διεθνή Μεξικανό μέσο) θα αποδειχθούν αρκετές.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν έχει να κάνει με τον Ορμπελίν Πινέδα. Όπως είναι γνωστό, ο δανεισμός του 27χρονου Μεξικανού χαφ στην Ένωση από τη Θέλτα ολοκληρώθηκε, με τον παίκτη -που μόλις παντρεύτηκε- να βρίσκεται στην πατρίδα του περιμένοντας να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του ομάδα.

Από την πλευρά της η Θέλτα δεν θα έμπαινε σε καμία κουβέντα αν πρώτα δεν ολοκληρωνόταν η σεζόν στην Ισπανία καθώς τις τελευταίες αγωνιστικές έπαιζε την κατηγορία. Η σεζόν εκεί ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Η ομάδα του Βίγο πανηγυρίζει τη σωτηρία της μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα και θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Από εδώ και πέρα το μέλλον του Πινέδα θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος στη Θέλτα, κάτι που θα γινόταν είτε σε περίπτωση σωτηρίας, είτε σε περίπτωση υποβιβασμού. Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεδομένα θέλει να διατηρήσει τον Μεξικανό χαφ στο ρόστερ της και όπως είπε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρόσφατη συνάντηση με τους ρεπόρτερ στην OPAP Arena, οι κιτρινόμαυροι θα κάνουν την προσπάθειά τους για να τον κρατήσουν και αν δεν τα καταφέρουν θα χρειαστεί να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Το θέμα φυσικά είναι να εκφράσει η Θέλτα τα «θέλω» της αναφορικά με τον «Όρμπε», τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης προφανώς και θα ήταν… ψημένος να παίξει ξανά με τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ συμμετέχοντας και στα προκριματικά του Champions League. Ωστόσο, μένει να φανεί μετά την παραμονή της Θέλτα τι θα του μεταφερθεί από την ισπανική ομάδα αναφορικά με το πλάνο της για την επόμενη χρονιά, με τον Πινέδα να δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Γαλιθιάνους ως το καλοκαίρι του 2027.

Γενικότερα η υπόθεση Πινέδα, ο οποίος αποτελεί ποδοσφαιρική… καψούρα του προέδρου της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο, είναι περίπλοκη και οι επαφές που θα λάβουν χώρα ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές από εδώ και στο εξής θα μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για να μπορεί να ειπωθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια για το που βαδίζει το θέμα. Η ΑΕΚ πάντως θα το παλέψει με ατού τον Αλμέιδα που αποτελεί τον ποδοσφαιρικό… πατέρα του Πινέδα και από εκεί και πέρα θα φανεί πόσες πιθανότητες έχει για να κρατήσει τον παίκτη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button