Τοπικά Σπορ

Το αγωνιστικό «ταμείο» του Γρηγόρη Τσαλαφούτα! (φωτογραφίες)

Οι αγώνες που προηγήθηκαν και αυτοί που έρχονται...

Μεταγωνιστικό δελτίο για τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα.

Με νέο ποδήλατο και νέα συνεργασία αγωνίζεται φέτος ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας από την CMB AUTOMOTIVE.  Ποδήλατο Polygon εξοπλισμένο με τις κορυφαίες αναρτήσεις EXT, λάστιχα της εταιρίας ONZA και insert PANZER έχει στηθεί ένα beast bike!

Σταθερά δίπλα του η Upcycle  Fit and Shape με συμπληρώματα διατροφής, το Φυσιοθεραπετήριο Πολίτης – Χατζής και η Shop and Trade με προϊόντα Suunto και Salomon. Είναι έτοιμος για τους αγώνες Enduro στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

1ος Αγώνας Enduro

Η Αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε στην μακρινή Κω. Ο πρώτος αγώνας του Enduro Greek Series (EGS) διοργανώθηκε  ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro με απόλυτη επιτυχία. Λίγες μόνο μέρες αφότου είχε το ποδήλατο στα χέρια του ο Γρηγόρης ταξίδεψε ως την Κω για να διεκδικήσει ξανά την φανέλα του Πρωταθλητή  ( Πρωταθλητής Ελλάδος Enduro 2022). Ο αγώνας Keen on speed αποτελούνταν από 4 ειδικές διαδρομές , με σκληρά  enduro μονοπάτια , εκεί έγινε και η πρώτη ουσιαστική δοκιμή του ποδηλάτου.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά, στην πρώτη και δεύτερη διαδρομή , να οδηγά σταθερά και γρήγορα, αλλά δυστυχώς στην αρχή της τρίτης ειδικής ένα σκασμένο πίσω λάστιχο, του κόβει τη φόρα.  Χάρη όμως σε ένα υλικό insert (PANZER) που είχε μέσα το λάστιχο, – χωρίς αυτό ο αγώνας θα είχε τελειώσει εκεί – κατάφερε να ολοκληρώσει  την τρίτη ειδική, να βάλει σαμπρέλα, να τρέξει την τέταρτη και τελευταία ειδική και να τερματίσει με επιτυχία τον αγώνα. Δυστυχώς όμως όλο αυτό του στέρησε πολύτιμο χρόνο και τον περιόρισε σε μία δεύτερη θέση τόσο στην κατηγορία του Elite Men όσο και στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, με την φανέλα να την κερδίζει ο φίλος και συναθλητής του Σωκράτης Ζώτος.

Πολύ καλά οργανωμένος αγώνας, με σκληρά μονοπάτια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την ηπειρωτική Ελλάδα,  αλλά αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, στον αθλητή μας  είναι η φιλοξενία του νησιού. Ζεστοί, χαμογελαστοί άνθρωποι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, με ένα μόνο τηλεφώνημα του Σωτήρη Σπυλιώτη (ιδιοκτήτη της CMB AUTOMOTIVE) ο Γρηγόρης είχε υποστήριξη στον αγώνα από το ποδηλατικό κατάστημα Sernikos Bikes στην Κω, όπου και τον αντιμετώπισαν σαν να τον ήξεραν χρόνια και τους είναι πραγματικά ευγνώμων για την πολύτιμη βοήθεια τους.

2ος Αγώνας Enduro

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Σπερχιάδα ο 2ος αγώνας του EGS. Με  τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα να κερδίζει την κατηγορία του Elite Men.

Ένας πολύ όμορφος αγώνας, ο volcano Enduro στο όρος  Γουλινά , άρτια διοργανωμένος αποτελούμενος από 5 ειδικές διαδρομές, ξεκινώντας από τα 1460μ με μία μαγευτική θέα… Γκιώνα, Βαρδούσια , Βελούχι, Σαράνταινα, Οίτη, Βόρεια Άγραφα, Όρθρυς κλπ…  κατηφορίζοντας ανάμεσα σε έλατα, οξιές και πουρνάρια έφτανες στα 25Ομ στην Σπερχιάδα. Με τον αθλητή μας να ξεχωρίζει ιδιαίτερα τη τρίτη ειδική επειδή ήταν πολύ στενή και σφιχτή και την πέμπτη που ήταν η πιο γρήγορη.

Μία πόλη στολισμένη, με σημαίες και μπάνερ, μία πλατεία γεμάτη κόσμο, τέντες και μουσική σου έδινε την αίσθηση γιορτής! Με πολλούς φίλους από τα παλιά άλλοι ως αγωνιζόμενοι και άλλοι ως θεατές ήταν μοναδικά.

Ένας αγώνας πρότυπο, με άψογη σήμανση, καθαρά μονοπάτια , πολλά φορτηγά για uplift και τους περισσότερους εθελοντές που έχουμε δει ποτέ σε αγώνα! Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όσους βοήθησαν ώστε να περάσουμε τρεις αξέχαστες ημέρες στην Σπερχιάδα!

Αγώνας Downhill

Με αρκετό καιρό αποχής από το downhill, καθώς ο Γρηγόρης έχει εστιάσει πλέον στους αγώνες enduro, έδωσε το παρόν στον 1ο αγώνα του Greek Downhill Cup, αγωνιζόμενος με ποδήλατο enduro, κατάφερε ένα τίμιο αποτέλεσμα – μία έκτη θέση στην κατηγορία του, Elite-.

Δηλώνει ευχαριστημένος όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά κυρίως για την λειτουργία του ποδηλάτου που ανταπεξήρθε άψογα, σε ρίζες, πέτρες και άλματα, καθώς και για την πολλά υποσχόμενη νέα συνεργασία, που κατεβαίνουν ως ομάδα πλέον στους αγώνες.

Σειρά έχει ο 3ος αγώνας του EGS στο Λιβάδι Παρνασσού στις 11 Ιουνίου .

Συγχαρητήρια Γρηγόρη! Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Back to top button