Τοπικά Σπορ

Νίκη για τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα!

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου 2023 διεξήχθη στο Λιβάδι Παρνασσού ο 3ος σε σειρά αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro (EGS).

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου 2023 διεξήχθη στο Λιβάδι Παρνασσού ο 3ος σε σειρά αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro (EGS).

Ο αγώνας rockatreelity race αποτελούταν από 5 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 33χλμ με 1168 θετικά υψομετρικά και 144 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση.

Το Σάββατο – στις προπονήσεις – ο καιρός ήταν ιδανικός και σε συνδυασμό με την άψογη κατάσταση των μονοπατιών προμηνύονταν ένας τέλειος αγώνας. Δυστυχώς όμως την Κυριακή , κατά τη διάρκεια του αγώνα οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν , δυνατή βροχή και χαλάζι δυσκόλεψαν όλους τους αναβάτες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, καθώς λόγο καιρού κρίθηκε επικίνδυνη  από τους διοργανωτές.

Ο Γρηγόρης οδήγησε σταθερά και γρήγορα, καταφέρνοντας μία καθαρή νίκη τόσο στην κατηγορία του (elite) όσο και στη γενική κατάταξη , με 41΄΄ διαφορά από τον δεύτερο αναβάτη.

Ένας άκρος απαιτητικός αγώνας, ίσως και ο δυσκολότερος τεχνικά αγώνας του κυπέλλου ,όπως έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς αναβάτες. Τα μονοπάτια του Παρνασσού διαθέτουν πολλά βράχια και ρίζες, σε συνδυασμό με την ταχύτητα που σου επιτρέπουν να πιάσεις, δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο terrain , και ειδικά η βροχή και η λάσπη δυσκόλεψαν αρκετά τις συνθήκες του αγώνα.  Με καλή παρέα όμως δε σε πτοεί και δε σου χαλάει την διάθεση τίποτα.

Επόμενος αγώνας “Chamois Ride” στο Ανήλιο 8-9 Ιουλίου 2023.

Συγχαρητήρια Γρηγόρη,

και καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Back to top button