Τοπικές Ειδήσεις

Πελώνη για εμβολιασμούς 15 έως 17 ετών: Ξεκινούν μόλις δώσει το «πράσινο» φως η Επιτροπή

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Πρέπει να πείσουμε όσους είναι δύσπιστοι, όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Εκεί έχουμε στρέψει την προσπάθεια μας». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει.

Η κ. Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους εμβολιασμούς των εφήβων, σημείωσε πως γίνεται συζήτηση και αναμένεται επίσημη απόφαση από την επιτροπή. Εφόσον δοθεί «πράσινο φως», αυτό μπορεί να ξεκινήσει άμεσα επιχειρησιακά.

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες»

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες. Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», προσέθεσε η ίδια.

πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button