Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Πάρμα κατηγορείται, επίσημα, για στήσιμο ματς

Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει πως οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά δυο ποδοσφαιριστών της Πάρμα.

Πρόκειται για τους Εμανουέλε Καλαϊό και Φάμπιο Τσεράβολο, οι οποίοι κατηγορούνται πως προσπάθησαν να στήσουν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, για τη Serie B, κόντρα στη Σπέτσια.

Σε εκείνο το ματς η Πάρμα νίκησε 2-0 και σε περίπτωση που οι δυο ποδοσφαιριστές κριθούν ένοχοι για αθλητική απάτη, τότε η Πάρμα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, πράγμα που αν συμβεί, τότε θα χάσει την άνοδο στη Serie A και θα ανέβει η Φροζινόνε.

Καλαϊό και Τσεράβολο έστειλαν μηνύματα μέσω WhattsApp στους αντιπάλους τους, Φιλίπο ντε Κολ και Αλμπέρτο Μάζι, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να “μην μας σπάσετε τα πόδια”. Οι δύο παίκτες της Σπέτσια δεν απάντησαν, αλλά άμεσα ενημέρωσαν τους διοικούντες την ομάδα, αλλά και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του ιταλικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της απόπειρας και της παράνομης πράξης, καθώς τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αφαίρεση βαθμών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button