Τοπικά Σπορ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Παραμένει πρώτος ο Ροβάνπερα – Ταχύτερο χρόνο ο Έβανς στην πρώτη ειδική

Ο Έλφιν Έβανς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας του αγώνα και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 4.9 δλ. μπροστά από τον Ντάνι Σόρντο.

Ο Έλφιν Έβανς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας του αγώνα και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 4.9 δλ. μπροστά από τον Ντάνι Σόρντο.

Ο Κάλε Ροβάνπερα παραμένει επικεφαλής του αγώνα με ασφαλή διαφορά 1:38.2 min.

Μετά την ολοκλήρωση της 14ης ειδικής διαδρομής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο Κάλε Ροβάνπερα με το Toyota Yaris στην οποία τερμάτισε έβδομος, διατήρησε διαφορά ασφαλείας 1:29,2’’ και είναι έτοιμος για τη δεύτερη πρωτιά του στον ιστορικό αγώνα, μετά από αυτή του 2021.

Με τρείς αγώνες να απομένουν στο WRC ο Ροβάνπερα είναι έτοιμος να αγκαλιάσει τον τίτλο αφού βρίσκεται στο +25 από Έλφιν Έβανς και στο +36 από τον Τιερί Νουβίλ. Για την δεύτερη θέση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα μονομαχήσουν στην Power Stage οι Έλφιν Έβανς (Toyota GR Yaris) και Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 N). Ακολουθούν οι Οτ Τάνακ (M-Sport Ford Puma), Εσαπέκα Λάπι (Toyota GR Yaris) και Τακαμότο Κατσούκα (Toyota GR Yaris).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Δεν είναι εύκολο, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά σήμερα και να μαζέψουμε βαθμούς. Δεν ένιωσα καλά, αλλά με καλύτερα ελαστικά θα προσπαθήσουμε για μια καλή power stage».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«To ερώτημα είναι πόσο γρήγορος θα είναι ο Dani».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Είναι δύσκολο. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο ή και τη νίκη. Είναι απογοητευτικό. Δεν είχαμε τύχη. Κάναμε μια καλή αναγνώριση για την power stage. Θα το χαρούμε και θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε την power stage».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Είναι δύσκολα, ειδικά με τις σημειώσεις που έχουμε. Απέχει από το ιδανικό ο χρόνος μας».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS
«Πολλά συνέβησαν. Είχα τρία κλαταρίσματα σε μια ειδική χτες. Ήταν κακοτυχία. Αξίζαμε κάτι καλύτερο. Έτσι είναι, όμως, τα ράλλυ. Ελπίζω η ομάδα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα με τον Kalle και τον Elfyn».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Τα σκληρά ελαστικά που φοράμε δεν είναι η ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη ειδική».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON
«Δύσκολη ειδική, δεν πίεσα. Χάσαμε μια διασταύρωση στην αρχή. Θα είναι δύσκολη power stage».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA
«Πρέπει να προσπαθήσω, αλλά θέλω να αποφύγω τα λάθη. Το βάθρο είναι καλό, η δεύτερη θέση καλύτερη. Δεν είναι από τις ειδικές που μου αρέσουν και οι σημειώσεις μας δεν είναι καλές».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE
«Προσπάθησα να προσφέρω θέαμα για τους θεατές. Είναι τεχνική, αλλά διασκεδαστική. Είναι μια καλή μέρα σήμερα».

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button