Γ' ΕθνικήΠοδόσφαιρο

Γ’ Εθνική: Μέχρι σήμερα (20/7) οι δηλώσεις συμμετοχής!

Δε δίνει παράταση η ΕΠΟ. Δείτε το φορμάτ της Γ΄Εθνικής 2023-2024.

Δε δίνει παράταση η ΕΠΟ. Δείτε το φορμάτ της Γ΄Εθνικής 2023-2024.

Έως και σήμερα έχουν διορία οι ομάδες για τη δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική.

Όποια ομάδα θέλει να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν πρέπει να το κάνει μέχρι και την Πέμπτη (20/7).

Σήμερα λήγει η σχετική προθεσμία που έδωσε η ΕΠΟ ώστε να κλειδώσει ο αριθμός των συλλόγων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής κατηγορίας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Δεν θα δοθεί παράταση από την Ομοσπονδία και όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή, αυτόματα θα μείνουν εκτός Γ’ Εθνικής και θα βρεθούν στα τοπικά.

Αυτό ισχύει και για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League 2.

Το φορμάτ για τη σεζόν 2023-2024

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

πηγή: Mikriliga.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button