ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ματσούκας: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έφυγα από τη Λαμία»

Ο Λευτέρης Ματσούκας, ο οποίος φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, μίλησε στο Gazzetta και στον Παναγιώτη Δαλαταρίωφ για την καριέρα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Λευτέρης Ματσούκας, ο οποίος φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, μίλησε στο Gazzetta και στον Παναγιώτη Δαλαταρίωφ για την καριέρα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε μία εκπληκτική συνέντευξη ο Λευτέρης Ματσούκας «άνοιξε την καρδιά» του στον Παναγιώτη Δαλαταρίωφ, σχολιάζοντας όλα όσα έχει ζήσει στο ποδόσφαιρο. Σε αυτό που θα επικεντρωθούμε εμείς είναι το σχόλιό του για την παρουσία του στον ΠΑΣ Λαμία.

Αναφέρθηκε στο πως βρέθηκε στη Φθιώτιδα και στον ΠΑΣ, στον Μπάμπη Τεννέ αλλά σχολίασε και τον τρόπο που αποχώρησε από τη Λαμία.

Διαβάστε τις δηλώσεις του για τον ΠΑΣ Λαμία:

Η Λαμία ήταν αυτό που σου έλειπε τότε;

«Στην ομάδα του Αχαρναϊκού είχα αρχίσει να βρίσκω και πάλι τον εαυτό μου. Είχα πετύχει κάποια γκολ και είχα κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις. Το Γενάρη η ομάδα όμως διαλύθηκε λόγω των οικονομικών προβλημάτων και έπρεπε να βρω μια ομάδα που να είχε έναν στόχο: Να θέλει να ανέβει κατηγορία. Θυμάμαι ότι είχα πρόταση από τον ΟΦΗ, αλλά κατέληξα στη Λαμία γιατί με τον κύριο Τεννέ είχαμε συνεργαστεί και πιο παλιά, με πήρε τηλέφωνο και πήγα εκεί. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις, η ομάδα βγήκε κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όλος ο κόσμος ήταν στο γήπεδο, στο δρόμο μας αποθέωναν. Η ομάδα είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές τότε, με τον πρόεδρο που έχει και τώρα. Πάρα πολύ καλή εμπειρία η Λαμία, ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω και δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο που έφυγα».

Πες μου για τον Τεννέ.

«Ο κύριος Τεννές έχει φάει με το κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα, έχει 15 ανόδους (!), σ’ αυτήν την Β’ Εθνική που δεν έχω σε καμία εκτίμηση το 60-70% των προπονητών που ασχολείται. Είναι ένας προπονητής ο οποίος με το που θα μπει μέσα στα αποδυτήρια και θα σου μιλήσει με έναν μαγικό τρόπο σού παίρνει το 100% αυτού που μπορείς να δώσεις. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει φανφάρες και πολλές πλάκες. Πολύ σοβαρός και πολύ μετρημένος. Δεν καταλαβαίνει τίποτα μέσα στα αποδυτήρια. Αυτός που μπορεί να παίξει, αυτός θα παίξει. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από μεγάλα ονόματα. Ο κύριος Τεννές είναι ένας προπονητής που θα τον θυμάμαι και μόλις τελειώσω το ποδόσφαιρο».

Το ότι πήγες καλά στη Λαμία οφείλεται και στο ότι βρήκες μια ηρεμία στην καθημερινότητά σου;

«Ναι, θα το πω και πάλι αυτό. Όταν ήμουν σε μια ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές γύρω μου και ένα νορμάλ περιβάλλον, πάντα ήμουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο αγωνιστικά. Όταν έμπλεκα με ομάδες που είχαν οικονομικά προβλήματα, όχι τόσο καλό περιβάλλον και ότι τόσο καλούς παίκτες, πάντα έχανα το κίνητρό μου και επηρεαζόμουν αγωνιστικά. Στην Λαμία βρήκα ό,τι χρειαζόμουν, έναν καλό προπονητή με τεράστια προσωπικότητα, μια διοίκηση που ήταν πάνω από την ομάδα και υπήρχε κι ο κόσμος. Δηλαδή βρήκα αυτό που μου έλειπε για το παραπάνω βήμα. Και μέσα μου το έκανα»

Και γιατί δεν έμεινες;

«Δεν το κατάλαβα ποτέ. Είναι μια απόφαση που μέχρι και σήμερα με στεναχωρεί πάρα πολύ, γιατί σ’ εκείνο το 6μηνο με τη Λαμία ήμουν πολύ καλά. Ημουν 26-27 ετών, είχα προσέξει πολύ το σώμα μου, είχα βοηθήσει την ομάδα να ανέβει, σκόραρα και περίμενα από την πλευρά μου να πάω στην Α’ Εθνική όπου ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω ύστερα από 4-5 χρόνια που ήμουν στα χαμηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Back to top button