Α΄ ΦθιώτιδαςΓ' ΕθνικήΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Φράγκος: «Ο Αστέρας αξίζει να είναι ψηλά, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες»

Ο Μιχάλης Φράγκος μίλησε στο antoher football day για την εντός έδρας νίκη του Αστέρα Σταυρού επί της Λευκίμμης (3-2), την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, αλλά και τον στόχο που έχει θέσει το συγκρότημα της Φθιώτιδας.

Ο Μιχάλης Φράγκος μίλησε στο antoher football day για την εντός έδρας νίκη του Αστέρα Σταυρού επί της Λευκίμμης (3-2), την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, αλλά και τον στόχο που έχει θέσει το συγκρότημα της Φθιώτιδας.

Συνέχεια στο νικηφόρο του σερί έδωσε ο Αστέρας Σταυρού που επικράτησε με 3-2 στο φινάλε στην έδρα του της Λευκίμμης για την 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εθνική κατηγορία, μετά το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και στο +10 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο 33χρονος πλέον Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στην Β΄Εθνική φορώντας την φανέλα ομάδων όπως ο Διαγόρας, η Καλλιθέα, η Λαμία, η Σπάρτη, η Καλλονή και ο Βόλος μίλησε στο another football day για την μέχρι τώρα πορεία του στερεοελλαδίτικου συγκροτήματος, τις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά τον όμιλο αλλά και για τον στόχο που έχουν θέσει οι «κοκκινόμαυροι» που δεν είναι άλλος από την όσο πιο γρήγορη παραμονή τους στην κατηγορία.

Για την αγχωτική νίκη σε βάρος της Λευκίμμης και πόσο σημαντική είναι για την συνέχεια: «Μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και καταφέραμε να προηγηθούμε δύο φορές. Παρόλα αυτά, ο αντίπαλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Όμως δεν πιστέψαμε στιγμή ότι θα φύγει από τα χέρια μας το τρίποντο και το πετύχαμε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη γοήτρου για εμάς και συνεχίζουμε με το βλέμμα στο επόμενο παιχνίδι».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής: «Η ομάδα του Αστέρα, βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην Γ’ Εθνική. Ο πρωταρχικός στόχος, που είχαμε θέσει ήταν αρχικά η παραμονή στην κατηγορία. Κάτι που με τα ως τώρα αποτελέσματα δείχνει πως μπορεί να επιτευχθεί! Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Παλεύουμε πάντα για το καλύτερο και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!».

Για την απόφαση του να πάει στον Αστέρα Σταυρού: «Ήταν μια ώριμη απόφαση που δεν ήρθε ξαφνικά. Όλα αυτά τα χρόνια έχω παραστάσεις και εμπειρίες από πολλές χώρες και πρωταθλήματα, αλλά στα 33 μου πια και έχοντας οικογένεια, μου είναι δύσκολο να συνεχίσω τη «νομαδική» ζωή. Έτσι αποφάσισα να στηρίξω την νεοφώτιστη ομάδα του Αστέρα και παράλληλα να είμαι και με τους δικούς μου ανθρώπους».

Για τον στόχο που έχει θέσει η ομάδα στην πρώτη της παρουσία σε εθνική κατηγορία: «Όπως ανέφερα και παραπάνω, οι αρχικές μας προσδοκίες ήταν να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Στόχος που φαίνεται πως μπορεί να γίνει σχετικά άμεσα και πραγματικότητα. Η καλή πορεία ωστόσο, της ομάδας είναι λογικό πως έχει δώσει σε όλους μας το κίνητρο να ελπίζουμε για πολλά περισσότερα και να παλεύουμε σε κάθε αγώνα για το τρίποντο!».

Για τις δυσκολίες και τον ανταγωνισμό που υπάρχουν στον όμιλο που συμμετέχει ο Αστέρας: «Οι δυσκολίες είναι αρκετές γιατί η Γ’ Εθνική έχει αποδείξει πως είναι μία κατηγορία, γεμάτη ανατροπές και κάποιος που ξεκινάει άσχημα μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και άνοδο. Οπότε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι περισσότερες ομάδες, θα παλέψουν ως τέλους είτε για να σωθούν, είτε για να ανέβουν».

Για το αν ο Αστέρας μπορεί να ανέβει πιο ψηλά στην βαθμολογία: «Το να σκαρφαλώσουμε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα είναι κάτι που, σίγουρα πιστεύω πως μπορεί να γίνει! Θεωρώ ότι ο Αστέρας, αν και πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία, αξίζει να είναι ψηλά και γι’ αυτό παλεύουμε όλοι καθημερινά μέσα στο γήπεδο».

Για την μάχη της κορυφής και της παραμονής στον δεύτερο όμιλο: «Κατά τη γνώμη μου, την μάχη της κορυφής θα διεκδικήσουν 3 – 4 ομάδες που θα τραβήξουν κουπί μέχρι το τέλος. Σχετικά με την παραμονή, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, γιατί πέφτουν πολλές ομάδες άρα οι διεκδικητές της “πίτας” θα είναι πολλοί και θα παλέψουν σκληρά για να σωθούν».

Για το που υστερεί ή υπερτερεί έναντι των αντιπάλων του ο Αστέρας: «Ένα από τα εμπόδια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε φέτος, είναι το μικρό ρόστερ. Η ομάδα δεν έχει “βάθος” και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια για βοήθεια από τον πάγκο. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν κάρτες και δύσκολα αναπληρώνεται αυτό το κενό. Στον αντίποδα, αυτό που μας έκανε να έχουμε διαγράψει μια τόσο καλή πορεία και αυτό που μας δίνει το κίνητρο για τη συνέχεια, είναι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Είμαστε σαν οικογένεια μεταξύ μας, μια γροθιά. Κάτι το οποίο, αισθάνθηκα κι εγώ αμέσως μόλις εντάχθηκα στις τάξεις της ομάδας».

Για τις ιστορικές νίκες που έχει πετύχει η ομάδα απέναντι σε Καστοριά και Τρίκαλα, αλλά και την σημασία τους: «Σίγουρα όταν πετυχαίνεις ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε ιστορικές ομάδες, η νίκη αμέσως αποκτά πιο γλυκιά γεύση! Βέβαια, η φετινή Γ’ εθνική έχει αποδείξει πως δεν παίζουν πάντα ρόλο οι φανέλες και η ιστορία των ομάδων. Οι ανατροπές είναι μέσα στο πρόγραμμα και η τελευταία ομάδα μπορεί να κερδίσει τον πρώτο!».

Για το αν ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ως προς την παραμονή του στην κατηγορία: «Θεωρώ πως θα ήταν ένα πολύ αυτοκαταστροφικό σενάριο για την ομάδα, με την πορεία που έχει διαγράψει ως τώρα. Εμείς πάντως έχουμε πολύ θετική ψυχολογία και δουλεύουμε σκληρά για να αποδείξουμε το αντίθετο».

Για το αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί ανόδου στον δεύτερο όμιλο: «Πιστεύω πως δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρο φαβορί. Αλλά σίγουρα έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες, που θα “κονταροχτυπηθούν” ως τέλους για την άνοδο».

Για το νικηφόρο σερί που έχει δημιουργηθεί και αν μπορεί αυτό να διευρυνθεί κι άλλο: «Ο στόχος μας είναι να παρατείνουμε αυτό το νικηφόρο σερί, όσο περισσότερο γίνεται. Δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, αν θέλουμε μια μαθηματικά γρήγορη παραμονή στην κατηγορία».

Για το τρέχον πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά και τις ομάδες που βλέπει σαν φαβορί για την άνοδο στην Super League: «Στη φετινή Super League 2, υπάρχουν πολλές ιστορικές και αξιόμαχες ομάδες. Παρόλα αυτά θα έδινα ένα προβάδισμα σε Λεβαδειακό, Καλλιθέα και Χανιά σαν πιθανότερους πρωταγωνιστές για την άνοδο».

Διαβάστε επίσης

Back to top button