Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ένα δοκάρι έκρινε το ντέρμπι κορυφής στην Αγγλία!

Γράφει ο Μιχάλης Ζαρκάδας...

Γράφει ο Μιχάλης Ζαρκάδας…

Θρίλερ το ντέρμπι στο Άνφιλντ ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Λίβερπουλ με την πρώτη να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εν όψει Χριστουγέννων, λίγο πριν το boxing day!

Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ νίκησε εκτός έδρας την Λίβερπουλ, ο προπονητής της Μικέλ Αρτέτα βρισκόταν μέσα στο γήπεδο ως ποδοσφαιριστής το 2012. Στόχος του λοιπόν ήταν να ανατρέψει αυτό το κακό σερί και να δώσει μια ανάσα στην ομάδα του για την μάχη του τίτλου.

Το πλάνο του απέδωσε και μόλις στο 4ο λεπτό ο Γκάμπριελ μετά το φάουλ του Όντεγκααρντ έπιασε στον ύπνο την άμυνα των κόκκινων και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Λίβερπουλ έδειχνε να δυσκολεύεται με το γνωστό passing game των “κανονιέρηδων” οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Ο άνθρωπος που τα άλλαξε όλα δεν είναι άλλος από τον καταπληκτικό φέτος Μο Σαλάχ. Για άλλη μια φορά έδειξε ότι όταν η ομάδα του θα τον χρειαστεί θα είναι εκεί και μετά την σέντρα του Άρνολντ και το τρομερό κατέβασμα του, περνάει εύκολα τον Ζιντσένκο μέσα στην περιοχή και με πολύ δυνατό σουτ κάνει το 1-1 στο πρώτο σουτ της ομάδας του στο ματς.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες ήταν αρκετά ισάξιες χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση μέχρι το 74ο λεπτό! Μετά το λάθος των παικτών της Άρσεναλ ο Σαλάχ θα πάρει την μπάλα και θα οδηγήσει την Λίβερπουλ σε αντεπίθεση 5 εναντίον 2! Η πάσα γίνεται στο μέρος του Άρνολντ και αυτός με πλασέ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ράγια. Το ματς τελείωσε με τους παίκτες των “κανονιέρηδων” να έχουν κάποιες φάσεις με σουτ τα οποία όμως βρίσκουν σε σώματα των αντιπάλων τους μέσα στην περιοχή. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε οτι MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Ντέκλαν Ράις της Άρσεναλ. Ένας παίκτης που η ποιότητα του φαίνεται ήδη παρά τα 24 του έτη και σίγουρα θα απασχολήσει πολύ στο μέλλον!

Τα υπόλοιπα ματς της μέχρι τώρα αγωνιστικής:

Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον 1-1

Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γ. 1-1

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γ. 2-0

Φούλαμ – Μπέρνλι 0-2

Λούτον – Νιούκαστλ 1-0

Νότιγχαμ Φ. – Μπόρνμουθ 2-3

Τότεναμ – Έβερτον 2-1

Διαβάστε επίσης

Back to top button