Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αρης: Η πληρότητα απαιτεί 2+1 κινήσεις

Σε καθεστώς προτεραιότητας έχουν μπει οι προσθήκες φορ και κεντρικού αμυντικού, δεν αποκλείεται όμως ο Άρης να κινηθεί για την απόκτηση κι ενός περιφερειακού επιθετικού για να ισχυροποιήσει όλες τις γραμμές του.

Σε καθεστώς προτεραιότητας έχουν μπει οι προσθήκες φορ και κεντρικού αμυντικού, δεν αποκλείεται όμως ο Άρης να κινηθεί για την απόκτηση κι ενός περιφερειακού επιθετικού για να ισχυροποιήσει όλες τις γραμμές του.

Αυτό που άλλαξε συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν είναι ο διαθέσιμος χρόνος, γιατί οι μεταγραφικοί στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Αυτοί οριοθετήθηκαν από καιρό, αρκετές εβδομάδες τώρα ο Άρης βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και στις προσεχείς ημέρες θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα καταλήξει στους πρωταρχικούς στόχους του ή θα υποχρεωθεί να βάλει στο τραπέζι των φάκελο των εναλλακτικών επιλογών. Αυτό ισχύει περισσότερο για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά τον οποίον έχει «σημαδέψει» ο Θόδωρος Καρυπίδης από τις αρχές του περασμένου Ιούνη, αν και για να συναντήσει κανείς την πρώτη φορά που απασχόλησε ο Μαυριτανός επιθετικός τον Άρη, θα πρέπει να ταξιδέψει στον χειμώνα του 2019. Τότε που ο 28χρονος φορ παραχωρήθηκε δανεικός (από τη Φούλαμ) στη Μαλάτιασπορ. Ο Καμαρά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στην επικαιρότητα του Άρη, αλλά οριστική συμφωνία δεν έχει προκύψει, ενώ χρησιμοποιήθηκε στην αγωνίστηκε πρεμιέρα της Φούλαμ.

Ισχύει λιγότερο για τον Φραντζ Μπρόρσον καθώς ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός δεν ήταν η βασική επιλογή του Άρη, αλλά από αυτές που προέκυψαν στην πορεία του χρόνου, επειδή δεν καρποφόρησαν περιπτώσεις όπως των Τουρκμέν, Λέμος, Αρίμπας και άλλες. Αυτές οι δύο κινήσεις μοιάζουν αδιαπραγμάτευτές προς την κατεύθυνση απόκτησης πληρότητας σε όλες τις θέσεις, συμπεριλαμβανομένης ίσως και μίας ακόμη στη μεσοεπιθετική γραμμή καθώς ο Φακούντο Μπερτόγλιο παραμένει απελπιστικά μόνος. Είναι οι τρεις προσθήκες που θα θωρακίσουν τους «κίτρινους» σε κάθε γραμμή και παράλληλα θα διευρύνουν τον αριθμό των επιλογών για τον Άκη Μάντζιο.

Ένας στόπερ θα φέρει την πληρότητα στην άμυνα

Η περίπτωση του Μπρόρσον εμφανίζει δυσκολίες καθώς η Μάλμε απαιτεί αποζημίωση περί των 200.000 ευρώ (σ. σ. το συμβόλαιο του παίκτη λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη), παράλληλα δεν έχει βρεθεί… σταθερή γραμμή επικοινωνίας και με τον ατζέντη του. Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν ο Σουηδός θα είναι ο κεντρικός αμυντικός που θα κλείσει αλλά και θα θωρακίσει την αμυντική γραμμή. Εφόσον ολοκληρωθεί θετικά αυτή η ιστορία, ο Άρης θα είναι πλήρης στην άμυνα με τέσσερις στόπερ συμπεριλαμβανομένων και των Φαμπιάνο, Μπεναλουάν και Δεληζήση. Υπάρχει επίσης και ο Κυριάκος Ασλανίδης ο οποίος παρουσίασε καλή εικόνα στην προετοιμασία, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους «κίτρινους». Η πληρότητα στο κέντρο της άμυνας θα συνδυαστεί με την αντίστοιχη στα άκρα με τους Σούντγκρεν, Σάκιτς στο δεξί άκρο και τους Λούμορ, Γκάνεα στο αντίστοιχο αριστερό. Ο Σάκιτς μπορεί να ανταποκριθεί σε καθήκοντα και αριστερού μπακ, ενώ υποστηρικτικά υπάρχουν και οι Σενγκιέργκης, Μαρτίνης, Μαρμαρίδης και στις δύο πτέρυγες.

Ο Εντιαγέ

Ο Εντιαγέ «έκλεισε» τον άξονα

Είναι, ίσως, η γραμμή στην οποία ο Άρης μοιάζει πιο γεμάτος από ποτέ. Τούτο βέβαια θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ο Μπαντού Εντιαγέ για να φτάσει στα συνηθισμένα αγωνιστικά επίπεδά έπειτα από ένα (χαμένο) εξάμηνο ποδοσφαιρικής ζωής στην Αλ Αΐν όπου ουσιαστικά έκανε βήμα πίσω στην καριέρα του. Οι «κίτρινοι» έχουν την πολυτέλεια να τον περιμένουν γιατί στον άξονα υπάρχουν οι Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο και Χαβιέρ Ματίγια. Οι δύο πρώτοι συνέθεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα αμυντικών χαφ του περσινού Πρωταθλήματος, ενώ ο Ισπανός προβλέπεται και φέτος να έχει υποστηρικτικό ρόλο. Η πληρότητα που παρουσιάζουν οι «κίτρινοι» στον άξονα σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του Εντιαγέ, τους δίνουν τη δυνατότητα να δουν πιο ρεαλιστικά και τον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς χαφ. Πέρυσι, ο Άκης Μάντζιος τον χρησιμοποίησε μόλις σ’ ένα παιχνίδια, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στα Playoffs της Interwetten Superleague. Θεωρητικά, για τον άξονα της μεσαίας γραμμής υπολογίζεται και ο Λερίν Ντουάρτε, στην πραγματικότητα όμως ο Ολλανδός ουδέποτε απέδειξε ότι αξίζει χρόνο συμμετοχής.

Ο Μπερτόγλιο

Η πολυκοσμία στις πτέρυγες και η μοναξιά του Μπερτόγλιο

Προφανώς στην εξίσωση δεν μπαίνει το όνομα του Μπρούνο Φελίπε γιατί ο Βραζιλιάνος μετρά μέρες στο «Κλ. Βικελίδης». Είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την Ομόνοια για την παραχώρησή του, αλλά ακόμη κι αν δεν τελεσφορήσουν, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρει… πεδίο δράσης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άκης Μάντζιος θα στηριχθεί στους Χουάν Ιτούρμπε, Ντάνιελ Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και στις δύο πτέρυγες, αλλά και στον Ιζέτ Χαΐροβιτς ο οποίος παίζει κυρίως στη δεξιά πλευρά. Δεν μπαίνει ερωτηματικό στο ζήτημα της πληρότητας, αυτή αναδεικνύεται εξάλλου μέσα από την πολυκοσμία, με την προσδοκία ότι θα δημιουργήσει ακόμη πιο έντονες συνθήκες εσωτερικού ανταγωνισμού και της εμφάνισης βελτιωμένης εικόνας. Αυτό το καμπανάκι ηχεί περισσότερο στ’ αυτιά του Ματέο Γκαρσία ο οποίος ήταν εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών του Άρη στον δεύτερο αγώνα με την Αστάνα στο «Κλ. Βικελίδης». Πλέον τα περιθώρια για τον καθένα θα είναι πιο περιορισμένα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Σε αντίθεση με την πολυκοσμία στις πτέρυγες, υπάρχει και η μοναξιά του Φακούντο Μπερτόγλιο στη θέση του επιτελικού μέσου. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σ’ αυτόν ρόλο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ο Ματέο Γκαρσία στα παιχνίδια στα οποία κλήθηκε να διαδραματίσει ρόλο αντι-Μπερτόγλιο ή στις περιπτώσεις που ο Μάντζιος πήγε τον τελευταίο στο δεξί άκρο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος είναι πιο ωφέλιμος όταν αγωνίζεται στα άκρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχει τεθεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης στη συγκεκριμένη θέση αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Κώστας Μήτρογλου

Το κενό στην κορυφή της επίθεσης

Αυτό το κενό μοιάζει δυσαναπλήρωτο… χρόνια τώρα καθώς ο Άρης δεν είχε λόγο να νιώσει δικαιωμένος με όσες επιλογές έκανε από το 2018 και μετά. Μέσα στην εβδομάδα προβλέπεται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του Καμαρά κι εκεί θα αποδειχθεί αν ο Μαυριτανός θα είναι αυτός που θα κληθεί να το καλύψει. Προφανώς δεν είναι η μοναδική επιλογή που βρίσκεται στο τραπέζι και δεν θα μπορούσε να ήταν από τη στιγμή που εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας. Στο ερώτημα… «ακόμη κι αν προστεθεί φορ περιοχής, είναι πλήρης ο Άρης στη συγκεκριμένη θέση;», η απάντηση έρχεται μέσα από τα γεγονότα. Οι «κίτρινοι» θα ήθελαν να βρουν έναν τρόπο αποδέσμευσης από το συμβόλαιο του Κώστα Μήτρογλου, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν δημιουργηθεί ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ουσιαστική συζήτηση. Ο Κριστιάν Λόπεθ επίσης υπάρχει στο ρόστερ, κανείς όμως δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του. Πέρυσι δεν ικανοποίησε με την παρουσία του, γι’ αυτό εξάλλου παραχωρήθηκε δανεικός. Ο Δημήτρης Μάνος στοιχειοθετεί εξ’ ανάγκης λύση και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και με τον παίκτη που κατά συνθήκη χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Η φιλοτιμία του και η αυταπάρνηση του, δεν κρύβουν την αδυναμία του στην τελική προσπάθεια. Καταλήγοντας, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ του Αρη, το κενό που υπάρχει στην κορυφή της επίθεσης είναι τεράστιο σε σημείο μάλιστα να προκαλεί τρομερή αντίθεση σε σχέση με την πληρότητα που διαπιστώνεται στις υπόλοιπες θέσεις.

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button