Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ανατροπή στην ανατροπή στην επιστροφή του Ντε Μπρόινε!

Γράφει ο Μιχάλης Ζαρκάδας...

Ένα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες στο St. James Park. Νικήτρια σε αυτό αναδείχθηκε η Σίτι με την επιστροφή του Ντε Μπρόινε να της δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Όλα τα στοιχεία μας έδειχναν τι ματς πρόκειται να ακολουθήσει. Γνωρίζοντας οτι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε μπει αλλαγή στο ματς του κυπέλλου με την Χάντερσφιλντ ήταν θέμα χρόνου να κάνει την επιστροφή του και σε ματς του πρωταθλήματος.

Στο 2’ μόλις λεπτό μετά από σέντρα του Τρίπιερ ο Ίσακ θα πάρει την μπάλα και θα την δώσει στον Λόνγκσταφ ο οποίος θα την στείλει στα δίχτυα. Ο βοηθός θα ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ του Ίσακ, κάτι το οποίο η Νιούκαστλ μας έχει συνηθίσει φέτος αλλά ο τερματοφύλακας της Σίτι Έντερσον θα βγει τραυματίας μετά την σύγκρουση του με τον Λόνγκσταφ.

Η Σίτι θα δείξει την υπεροχή της, δείχνοντας ότι μπορεί εύκολα να διατηρήσει την μπάλα στα πόδια των παικτών της με το γνωστό “passing game” του Πεπ Γκουαρντιόλα. Έτσι στο 25ο λεπτό μετά από σέντρα του Γουόκερ ο Σίλβα θα κάνει το 0-1. Όλα έδειχναν ότι η Σίτι ίσως πάρει και μία μη επεισοδιακή νίκη φέτος αλλά ο Ίσακ είχε άλλη άποψη. Σε καταπληκτική σέντρα του Μπρούνο Γκιμαράες ο Ίσακ θα κατεβάσει, θα κάνει το κοντρόλ του και με φαλτσαριστό σουτ στην αντίθετη γωνία θα κάνει την ισοφάριση!

Γίνεται η σέντρα της Σίτυ και βλέπουμε τους παίκτες της Νιούκαστλ να έχουν πάρει φωτιά! Ένα κυνηγητό έχει ξεκινήσει και δεν αργεί να έρθει το 2-1! Σαν ντεζαβού,σε σέντρα, αυτή τη φορά, του Μπερν, ο Γκόρντον θα κατεβάσει την μπάλα και κάνοντας μια ντρίπλα συγκλίνοντας προς το κέντρο, με σουτ που θυμίζει του Ίσακ πριν από 1.5 λεπτό θα φέρει την ανατροπή στο St. James Park!

Έχουμε ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και μετά από ένα τετ α τετ του Ίσακ στο 55’ υπάρχει μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή είναι η ομάδα του Πεπ! Έχοντας χαμένες φάσεις από σχεδόν όλους τους παίκτες του και μη μπορώντας να κερδίσει τον για άλλη μία φορά εξαιρετικό Ντουμπράβκα, στο 69΄ κάνει αλλαγή για πρώτη φορά μετά το περσινό πρωτάθλημα τον Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Η λύτρωση δεν άργησε να έρθει. Μόλις 5 λεπτά αργότερα, σε πολύ έξυπνη πάσα του καταπληκτικού χθες Ρόντρι, ο Ντε Μπρόινε, με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή θα κάνει το 2-2. Η Νιούκαστλ δείχνει να μην μπορεί να διεκδικήσει τον αγώνα. Απανωτές επιθέσεις όλων των ειδών με σέντρες, κόρνερ και σουτ έχουν αποκλείσει τις “καρακάξες” στο κλουβί τους και στο 92’ έχουμε την επίσημη επιστροφή του Βέλγου Μαέστρο. Με σέντρα του που μόνο αυτός θα έβλεπε, ο νεαρός Μπόμπ θα κάνει ωραίο κατέβασμα και με έξυπνο τέχνασμα θα νικήσει τον τερματοφύλακα για το 2-3 και την ολική ανατροπή!

Νίκη της Σίτι και το πρωτάθλημα τώρα δείχνει να ξεκινάει!

Τα υπόλοιπα ματς της μέχρι τώρα αγωνιστικής:

Μπέρνλι – Λούτον 1-1

Τσέλσι – Φούλαμ 1-0

Διαβάστε επίσης

Back to top button