Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο Ολυμπιακός στρώνει το έδαφος για τον Σέρβo προπονητή!

Αλλάζει ξανά σελίδα ο Ολυμπιακός και σε αυτή την αλλαγή δεν αποκλείεται να δούμε, αργά ή γρήγορα, και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο.

Αλλάζει ξανά σελίδα ο Ολυμπιακός και σε αυτή την αλλαγή δεν αποκλείεται να δούμε, αργά ή γρήγορα, και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός είναι σε κρίση. Ξανά. Προπονητή, θεωρητικά, δεν ψάχνει, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ελεύθερος και το όνομά του έχει πέσει στο τραπέζι. Η φυγή του Πέδρο Άλβες και ο ερχομός του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στρώνει το δρόμο μιας πιθανής συνεργασίας.

Πάνω από ένα μήνα κυκλοφορεί η συγκεκριμένη φήμη. Αν κάποιος σκεφτεί το πράγμα και με καθαρό μυαλό, δεν υπάρχει και άλλη λύση. Ο Ολυμπιακός με τη φυγή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τον ερχομό του Κάρλος Καρβαλιάλ… έκαψε και την τελευταία ζωή του σε ότι έχει να κάνει με τους προπονητής από το εξωτερικό.

Ποιος θα θελήσει να έρθει για να κριθεί σε λίγους μήνες; Ακόμα και ο Μίτσελ, ο οποίος είχε δέσιμο και… τρέλα με την ομάδα απηύδησε. Μόνο κάποιος που ξέρει τον οργανισμό και την ελληνική πραγματικότητα θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το χάρος της ομάδας του Πειραιά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι εγγυητής σταθερότητας, είναι η αλήθεια.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αποτελεί ένα πρώτο δείγμα αλλαγής λογικής. Σε πρώτη φάση, ο Ολυμπιακός ελπίζει η παρουσία του στα αποδυτήρια να δώσει μια άλλη ώθηση στους παίκτες. Γεγονός είναι πως ο Πέδρο Άλβες δεν ήταν και καμιά προσωπικότητα με εμπειρία ή παραστάσεις για να κάνει «γκελ» στους παίκτες του Ολυμπιακού. Μολονότι ο άνθρωπος προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ήταν που επέλεξε και τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Και όχι μόνο. Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» χάνει ένα γερό στήριγμα, αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που τον έχουν «κάψει» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αν δεν φύγει… αύριο, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι (χλωμό να φτάσει ως εκεί).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι δύο κρούσεις

Όχι μία, αλλά δύο προσεγγίσεις φημολογείται πως έχουν γίνει προς τον Σέρβο τεχνικό. Πολλές μεριές το διαλαλούν, από τον Ολυμπιακό ασφαλώς δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Η παρουσία του πάντως και το έργο του στον Παναθηναϊκό (με τα καλά του και τα στραβά του) εκθειάζονταν από τους περισσότερους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται με βάση τα αποτελέσματα, αλλά τέτοιους έχει και ο Ολυμπιακός. Επιπρόσθετα, ας μην ξεχνάμε και την παρουσία Κοβάσεβιτς πλέον. Με την έννοια πως είναι ένα νέο πρόσωπο. Σε μια πιθανή συνεργασία Ολυμπιακού και Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αμφότερες οι πλευρές θα είχαν δεύτερες σκέψεις. Η καθεμία για τους δικούς τους λόγους. Ωστόσο, μοιάζει καρμικό έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Τόσο για την ομάδα του Πειραιά, όσο και για τον Σέρβο κόουτς.

Εδώ δεν μιλάμε όμως για κάρμα. Στοιχεία, εξελίξεις και γεγονότα εξετάζουμε. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Με τη συμπεριφορά του δε εδώ και 1,5 χρόνο, από τη φυγή του Πέδρο Μαρτίνς και μετά δε, μοιάζει αδύνατο να καταφέρει να προσεγγίσει προπονητή προσφέροντάς του όραμα και ένα πλάνο. Αν δεν υπάρξει και Ευρώπη, τότε το πράγμα θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.

Ο ερχομός Κοβάσεβιτς είναι το πρώτο κομμάτι ενός μεγάλου ντόμινο που αρχίζει να πέφτει και θα φέρει πολλές αλλαγές στον Ολυμπιακό. Μέσα σε αυτές, πρόθεση τουλάχιστον υπάρχει πλέον, ενδεχομένως να είναι και η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όλα δείχνουν πως δεν θα σταματήσουν εκεί οι διαφοροποιήσεις. Κι αυτή τη φορά, οι τομές θα είναι ριζικές…

Διαβάστε επίσης

Back to top button