ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Ανακοίνωση Άρη Βελουχιώτη για το μηδενισμό του στον αγώνα με την Πανευρυτανική

Διαβάστε την ανακοίνωση του Α.Σ Άρη Βελουχιώτη για τον μηδενισμό του στον αγώνα με την Πανευρυτανική.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Α.Σ Άρη Βελουχιώτη για τον μηδενισμό του στον αγώνα με την Πανευρυτανική.

Ο Άρης Βελουχιώτης μηδενίστηκε στον αγώνα με την Πανευρυτανική για το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑΣΕ μετά από ένσταση της ομάδας του Καρπενησίου για τη συμμετοχή ενός αντί για δύο αθλητών γεννημένους μετά το 2003 και σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Η ανακοίνωση:

Αθλητισμός ή ένα ροζ φύλλο αγώνα…
21/01/2024.

1η αγωνιστική 2023-2024.

Κλειστό γηπέδου Καρπενησίου.

Γηπεδούχος ομάδα: Πανευρυτανική Α.Κ.

1) Κανονισμός ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης: Σε περίπτωση που σωματείο δηλώσει ένα μόνο αθλητή γεννημένο το 2003 ή και νεότερο, εννοείται σε περίπτωση ανάγκης και κατ’ εξαίρεση και αυτός ο αθλητής αγωνιστεί κανονικά σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, τότε απαλλάσσεται από την ευθύνη που προκύπτει από την υποχρέωση δήλωση συμμετοχής δύο αθλητών της ηλικίας αυτής. Στην κατ’ εξαίρεση περίπτωση που δηλωθεί μόνο ο ένας αθλητής γεννημένος το 2003 ή και νεότερος, το σωματείο θα δηλώσει υποχρεωτικά στο φύλλο αγώνα μέγιστο αριθμό αθλητών συνολικά έντεκα, δηλαδή δέκα συν έναν.

2) Ο Α.Σ. Άρης Βελουχιώτης είναι ένα αθλητικό σωματείο δομημένο πάνω στις αρχές της αυτό￾ οργάνωσης, χωρίς ιεραρχίες, παράγοντες, χορηγούς και διοικήσεις. Λειτουργεί μέσω συνελεύσεων και οριζόντιες διαδικασίες με βασικά προτάγματα την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τον αντιφασισμό. Μέσα από τον αθλητισμό, προτάσσει το δικαίωμα συμμετοχής όλων των ανθρώπων, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, είτε ως αθλητή είτε ως φιλάθλου του εκάστοτε αθλήματος ή ομάδας, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Έναν αθλητισμό ομόνοιας και όχι διχασμού, φανατισμού και μίσους.

Ο Α.Σ. Άρης Βελουχιώτης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ με σκοπό την διεύρυνση των ιδανικών που τον διέπουν. Εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι για να συμμετέχουμε σε κάποια διοργάνωση θα έπρεπε να αποδεχτούμε κάποιους κανόνες. Ωστόσο δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό με γεγονότα και καταστάσεις που μας βρίσκουν στην απέναντι πλευρά. Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα όλων των αθλητών (ανεξαρτήτου ηλικίας) στην συμμετοχή τους σε κάθε παιχνίδι…έπραξε ως εξής: στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2023-2024 με την Πανευρυτανική Α.Κ. σε συνεννόηση και πριν βγουν οι ομάδες για προθέρμανση, ήρθε σε συμφωνία με την γραμματεία, τους διαιτητές του αγώνα και την ομάδα του Καρπενησίου﮲ δηλώθηκε ένας παίκτης παραπάνω (αντί για 10+1 δηλώθηκε 11+1, ο αθλητής μας που είναι γεννημένος το 2003 αγωνίστηκε σε όλο το πρώτο 20λεπτο όπως προβλέπεται από τον κανονισμό). Τονίζουμε, ΠΡΙΝ την ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ του αγώνα και ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ με τους άμεσα εμπλεκομένους… ουδείς έφερε αντίρρηση επ’ αυτού. Δευτερόλεπτα πριν οι διαιτητές σφύριξουν την έναρξη, η ομάδα του Καρπενησίου ζήτησε να γραφτεί το περιστατικό στο φύλλο αγώνα. Ενημερώσαμε ξανά ότι εάν δεν συμφωνούν, να αφαιρέσουμε τον έναν αθλητή μας και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι δεν πρόκειται να προβούν σε ένσταση για το συγκεκριμένο θέμα. Το παιχνίδι έγινε και ο Α.Σ. Άρης Βελουχιώτης ήταν αυτός με τους περισσότερους πόντους. Έκτοτε ακολούθησε μια φαρσοκωμωδία με ένσταση κατά του συγκεκριμένου περιστατικού από την ομάδα του Καρπενησίου για την απόκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Εν κατακλείδι, ο Α.Σ. Άρης Βελουχιώτης, και θα το ξαναγράψουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γίνει κατανοητό απ’ όλους, δεν ενδιαφέρεται για το ροζ φύλλο αγώνα, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις σε ότι πρεσβεύει, δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία κοροϊδία, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποτιμήσει τη νοημοσύνης μας και δεν θα βρεθεί ποτέ να επικροτεί πρακτικές κουτοπονηριάς και εξευτελισμού. Γι’ αυτό λοιπόν, πάρτε το χαμπάρι!

Ο αθλητισμός έχει πολλά περισσότερα να δώσει από τη χαρά της νίκης και της πρωτιάς!!!

Πάντα με σεβασμό,

Α.Σ. Άρης Βελουχιώτης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button