Α΄ ΦθιώτιδαςΒ΄ ΦθιώτιδαςΠαίδων - ΝέωνΤοπικό Ποδόσφαιρο

Νίκη στον τελικό για το 2ο ΓΕΛ Λαμίας! (φωτογραφίες)

Ακολουθεί ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τον Θεόφιλο Φάκο.

Την Τρίτη 5/3 στις 10:30 και στο ΔΑΚ Καλύβίων «Αλέκος Παπαγεωργίου» πραγματοποιήθηκε ο τελικός ποδοσφαίρου της Α΄Φάσης του Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδας – Κύπρου έτους 2023-2024, μεταξύ των ομάδων του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Λαμίας, για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Φθιώτιδα στην επόμενη φάση.

Ακολουθεί ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τον Θεόφιλο Φάκο:

Ο αγώνας διεξάχθηκε υπό την εποπτεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Οι καιρικές συνθήκες και ειδικότερα ο ισχυρός άνεμος που έπνεε καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, στέρησαν από τους θεατές την ευχαρίστηση να απολαύσουν ένα αγώνα αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων, το οποίο αυτές είχαν δείξει στους προηγούμενους αγώνες. Για το λόγο αυτό και ο παλμός στην εξέδρα δεν είχε την ένταση προηγουμένων αγώνων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και κατά το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του 1ου ΓΕΛ είχε την υπεροχή, τόσο σε κατοχή όσο και σε ευκαιρίες, παρά το γεγονός ότι η φορά του ανέμου ευνοούσε την αντίπαλη ομάδα.
Στο 2ο ημίχρονο, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ βρήκε τα πατήματά της και παρά την αποχώρηση λόγω τραυματισμού, ενός από τους βασικούς της παίκτες, κατάφερε να πετύχει με τον Κάππο Π. το 0-1 και να πάρει τη νίκη. Νίκη με την οποία έφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο στην τροπαιοθήκη του Λυκείου της και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στα παραλειπόμενα του αγώνα, είναι η έντονη απορία και ανησυχία που δημιουργήθηκε στους θεατές, για την ενέργεια του Δήμου να απαγορεύσει, για λόγους στατικότητας κατά δήλωση των οργάνων της Δημοτικής Αστυνομίας, την χρήση της λυόμενης κερκίδας, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι και προ δύο ημερών.
Επίσης, για μία ακόμη φορά, σχολιάσθηκε από γονείς και μαθητές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αντιλήφθηκε την βαρύτητα της διοργάνωσης, προκειμένου να την αντιμετωπίσει δεόντως.

Διότι εάν ήταν γνωστό, ότι η κυπελλούχος ενός νομού προχωράει για τη διεκδίκηση της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ελλάδας- Κύπρου και εν συνεχεία την εκπροσώπηση της χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα, τότε θα είχε δοθεί άλλη βαρύτητα και για την διεξαγωγή του αγώνα και για την τελετή απονομής.

Διαβάστε επίσης

Back to top button