Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Σεβασμός στους οπαδούς! – Έχουμε τα ίδια νομικά δικαιώματα»

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη, τη δίκη και τελικά την αθώωση των έξι στη Λαμία.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη, τη δίκη και τελικά την αθώωση των έξι στη Λαμία.

Μια σειρά από θέματα για τις ευθύνες των οπαδών, αλλά και την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη θίγει σε ανακοίνωσή της η Original 21. Αφορμή στάθηκε η δικαστική περιπέτεια των έξι φίλων της ΑΕΚ στη Λαμία για τα καπνογόνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ !

Τα αδέρφια μας είναι ελεύθερα. Εμείς πάντα θα είμαστε ελεύθεροι και θα μαχόμαστε για τα δικαιώματα μας και την ελευθερία μας. Αυτή που η κυβέρνηση θέλει να καταλύσει με έναν άθλιο και συνάμα επικίνδυνο αθλητικό νόμο. Νόμο κατασκευασμένο με προφανή στόχο το οπαδικό κίνημα.

Ένα οπαδικό κίνημα που χωρίς να θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας, έχει τις δικές του τεράστιες ευθύνες και οφείλει να προβεί σε γενναία αυτοκάθαρση.

Σε μια χώρα που η αστυνομία δηλώνει καθημερινά απούσα σε συνεχή σοβαρά εγκλήματα αλλά είναι πάντοτε παρούσα κι άμεσα “αποτελεσματική” όταν έχει να δράσει κατά οπαδών.

Σε μια χώρα που επιτρέπεται να πανηγυρίζεις με πυρσούς νίκες πολιτικών κομμάτων αλλά την ίδια ώρα απαγορεύεται να πανηγυρίσεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη νίκη της ομάδας σου. Επικίνδυνα πράγματα, περίεργα μονοπάτια…

Σε αυτή τη χώρα που οι πολιτικά αρμόδιοι για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αρνούνται πεισματικά να ακούσουν τους προβληματισμούς και τις θέσεις των ίδιων των οπαδών.

Σε αυτή την χώρα λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε την μοναχική πορεία μας, σε δρόμους και γήπεδα.

Δεν μας τρομάζει τίποτα. Θα πολεμάμε πάντα και το άδικο θα μας βρίσκει μπροστά του. Αυτό είναι υπόσχεση.

Τέλος κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους φορείς. Τα βίαια μέτρα ιστορικά σε αυτή τη χώρα φέρνουν βία.

Αλλάξτε όσο είναι καιρός τον αντισυνταγματικό νόμο που αφορά τους οπαδούς. Οι οπαδοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε στα δικαστήρια να μπορούν να έχουν οι οπαδοί την ίδια ποινική αντιμετώπιση την οποία έχουν όλοι οι πολίτες. Να έχουν τα ίδια νομικά δικαιώματα και όταν καταδικάζονται να τυγχάνουν αντίστοιχης ποινικής μεταχείρισης, της οποίας τυγχάνουν ακόμα και οι καταδικασθέντες για κακουργήματα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!

ΥΓ: Αρθρο 4 Συντάγματος: (Ισότητα των Ελλήνων)
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης

Back to top button