Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έγραψαν ιστορία: Οι 10 ομάδες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε ομίλους στην Ευρώπη!

Δέκα ομάδες έγραψαν μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία τους καθώς θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δέκα ομάδες έγραψαν μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία τους καθώς θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για κάποιος αποτελεί μια δικαίωση καθώς έφτασαν κοντά στο παρελθόν και για άλλες είναι κάτι που ίσως να μη το είχαν καν φανταστεί!

Ρουαγιάλ Ουνιόν Σαιν-Ζιλουάζ

Η Βελγική ομάδα επέστρεψε πέρυσι στην πρώτη κατηγορία μετά από απουσία σχεδόν μισού αιώνα, διεκδίκησε μέχρι τέλους του τίτλου στο Βέλγιο. Η Ουνιόν έχει κατακτήσει στο παρελθόν 11 φορές το πρωτάθλημα Βελγίου και προσπαθεί να βγει από την αφάνεια καθώς βρισκόταν για χρόνια για χαμηλές κατηγορίες του Βελγίου.

Μπαλκάνι

Η ομάδα από το Κόσοβο κατέκτησε για πρώτη φορά την ιστορία της το πρωτάθλημα της χώρας. Στο ρόστερ της έχει έναν Βραζιλιάνο και δυο Μαυροβούνιους, με τους υπόλοιπους να είναι όλοι τους Κοσοβάροι.

Τζουργκάρντεν

Η ομάδα από τη Σουηδία πέτυχε κάτι που προσπαθούσε εδώ και χρόνια. Μετρά 12 εγχώρια πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα και δεν είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τη φάση ομίλων μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ντνίπρο-1

Η Ουκρανική ομάδα που δημιουργήθηκε από τις «στάχτες» της Ντνίπρο, θα παίξει για πρώτη φορά σε ομίλους, πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της. Η παλιά Ντνίπρο είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League, το 2015, όταν και είχε ηττηθεί από τη Σεβίλη.

Πιούνικ

Η πρωταθλήτρια Αρμενίας έβαλε στην τροπαιοθήκη της το τρόπαιο για 15η φορά, αλλά δεν είχε αγωνιστεί ποτέ μετά τον Αύγουστο στην Ευρώπη. Τα κατάφερε φέτος χάρη στις δυο προκρίσεις στους πρώτους γύρους του Champions League που της εξασφάλισαν την παρουσία στο Conference League

Ρίγας Φούτμπολα Σκόλα

Η πρωταθλήτρια Λετονίας του 2021 απέκλεισε την Λίνφιλτν στα πέναλτι, με την αναμέτρηση να φτάνει εκεί με αυτογκολ της Λίνφιλντ στις καθυστερήσεις της παράτασης. Από αυτό το ζευγάρι θα προέκυπτε ούτως ή άλλως μια πρωτάρα σε φάση ομίλων.

Σίλκεμποργκ

Η ομάδα της Δανίας έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και θα παλέψει να το κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της, απέναντι σε Κοπεγχάγη και Μίντιλαντ που έχουν φτάσει μέχρι τους ομίλους του Champions League.

Σλοβάτσκο

Έχοντας κατακτήσει το πρώτο τίτλο της ιστορία της, και συγκεκριμένα το κύπελλο Σλοβακίας, η Σλοβάτσκο έφτασε σε φάση ομίλων μετά από μια τριετία παρουσίας στις υψηλές θέσης της πρώτης κατηγορίας.

Βαντούζ

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη έκπληξη. Η Βαντούζ αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας, στο πρωτάθλημα της οποία συμμετέχει καθώς στο Λιχτενστάιν δεν έχει εγχώριο πρωτάθλημα.  Απέκλεισε τη Ραπίντ Βιέννης νικώντας την στην Αυστρία.

Ζαλγκίρις Βίλνους

Η νταμπλούχος Λιθουανίας βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο φετινό πρωτάθλημα και έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League τη Μάλμε. Ακολούθησαν δυο αποκλεισμοί για να φτάσει στο Conference League.

πηγή: Repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button