Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Άντεξε στην αντεπίθεση της Μπάγερν η Ρεάλ Μαδρίτης

Οι Άντονι Ράντολφ (22π.) και Σέρχιο Γιουλ (19π.) οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε «διπλό» στο Μόναχο, 82-72, επί της Μπάγερν, για τη 14η αγωνιστική της Euroleague. H ομάδα του Πάμπλο Λάσο μετρά 12 νίκες – 2 ήττες. Οι Γερμανοί υποχώρησαν στο 7-7, αν και έκαναν αντεπίθεση χωρίς επιτυχία στο τέλος, όμως. Συγκεκριμένα, από το 25′ έως το 30΄, η Μπάγερν πίεσε στην άμυνα και με επιμέρους σκορ 19-7, με ηγέτες τους Κόπονεν και Νέντοβιτς μείωσε σε 59-65 (30′). Ο Κόπονεν οδήγησε την ομάδα του στο -2 (66-68) στο 32′, αλλά εν συνεχεία οι γηπεδούχοι έχασαν τέσσερις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Ο Τόμπκινς το πήρε προσωπικά και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο +7 (68-75). Οι παίκτες του Λάσο έκαναν αυτό που έπρεπε για να επιστρέψουν νικητές στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Tην 4η νίκη της στα τελευταία 5 παιχνίδια πανηγύρισε η Ζαλγκίρις, επικρατώντας με 80-73 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Κάουνας, για την 14η αγωνιστική της Euroleague. Aν και αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες (σ.σ. Παούλιους Γιανκούνας και Νέιτ Ουόλτερς) βασίστηκε στην ευστοχία της έξω από τα 6.75 για να ανέβει στο 7-7 στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποχώρησε στο 4-10, ενώ είδε και τον Κέντρικ Ρέι να τραυματίζεται (γύρισε το πόδι του). Κορυφαίος παίκτης από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο Λέο Βέστερμαν (11π., 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη), ο οποίος είχε 3 εύστοχα τρίποντα στην 4η περίοδο. Αξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Μπράντον Ντέιβιτς, Εντγκάρας Ουλανόβας και Αρτούρας Μιλάκνις. Από πλευράς Ισραηλινών, πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 20 πόντους.

Αγχώθηκε η Κίμκι υποδεχόμενη την ουραγό Νταρουσάφακα, αλλά εν τέλει χάρη στον Ντι Μποστ (19π., 3ρ. 3ασ.), επικράτησε με 85-84 και έφτασε τις 5 νίκες.  πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κέρδισε την μαχητική Νταρουσάφακα με 85-84, έχοντας σε πρώτο πλάνο τον Ντι Μποστ. Ο Τζέρεμι Έβανς έδωσε προβάδισμα στην τουρκική ομάδα στα 13΄΄, 83-84, με τον Τζόρνταν Μίκι να παίρνει το 3ο φάουλ από τον Ρέι ΜακΚάλουμ και να ευστοχεί στις 2 βολές! Τα 40 ριμπάουντ ήταν ο τομέας “κλειδί” για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με την Νταρουσάφακα να μένει στα 26!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button