ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία: Οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές!

Διανύουμε περίοδο αγώνων των εθνικών ομάδων και τι καλύτερο από το να θυμηθούμε ποιοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία, έχουν φορέσει τις περισσότερες φορές το εθνόσημο της χώρας τους.

Διανύουμε περίοδο αγώνων των εθνικών ομάδων και τι καλύτερο από το να θυμηθούμε ποιοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία, έχουν φορέσει τις περισσότερες φορές το εθνόσημο της χώρας τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δεν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Stoiximan SuperLeague, διότι η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει το Καζακστάν για τα προκριματικά του EURO 2024 της Γερμανίας, οπότε εκμεταλλευόμαστε τη διακοπή για να θυμηθούμε τους «κυανόλευκους» ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τις περισσότερες φορές το εθνόσημο της χώρας τους.

Αυτή τη στιγμή, οι ενεργεία διεθνείς είναι ο Βίκιντας Σλίβκα με την εθνική Λιθουανίας όπου μετράει 62 συμμετοχές και 3 γκολ, ο Βασίλης Κοντονίκος με την Εθνική Νέων όπου έχει 8 αγώνες και 2 γκολ, ο Αλεξέι Κοσέλεφ με την Εθνική Μολδαβίας με την οποία έχει αγωνιστεί σε 25 αγώνες αλλά και ο Κρίστοφερ Νούνιες, ο οποίος αν και δεν κλήθηκε αυτή τη φορά από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Κόστα Ρίκα, είναι μέλος της.

Τώρα, ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του είναι ο τεράστιος Ζόραν Τόσιτς. Ο 36χρονος πλέον μεσοεπιθετικός, έχει φορέσει το εθνόσημο της Σερβίας σε 76 αγώνες μετρώντας και 11 τέρματα. Έγινε διεθνής τον Σεπτέμβριο του 2008 ενώ έχει αγωνιστεί τόσο στην Κ21 (17 συμμετοχές και 2 γκολ) της χώρας του όσο και στην Ολυμπιακή Ομάδα  (3 αγώνες) του 2008. Με την ανδρική ομάδα ο Τόσιτς έχει αγωνιστεί σε 42 διεθνή φιλικά παιχνίδια, σε 21 ματς προκριματικής φάσης του Euro, σε 12 προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ ήταν μέλος της Σερβίας στο Mundial του 2010.

Ο δεύτερος «κυανόλευκος» με τα περισσότερα ματς σε Εθνική, είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, έγινε διεθνής το 2011, έχοντας ήδη αγωνιστεί όμως στα μικρά κλιμάκια της Ελλάδος. Με την ομάδα Κ17 είχε 6 αγώνες και 1 γκολ, με την ομάδα Κ19 είχε 15 συμμετοχές και 1 γκολ και με την ομάδα Κ21 είχε 15 εμφανίσεις και 2 τέρματα. Με την ανδρική ομάδα, όπου έγινε μέλος της τον Ιούνιο του 2011, έχει αγωνιστεί 35 φορές, μετρώντας και 4 γκολ. Με την Εθνική Ελλάδος ο Παπαδόπουλος έχει αγωνιστεί σε 14 διεθνή φιλικά παιχνίδια, σε 11 προκριματικά ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε 6 ευρωπαϊκά προκριματικά ενώ έχει και 4 συμμετοχές στο Euro 2012 με τρεις εμφανίσεις ως βασικός και 1 ως αλλαγή.

Τέλος, έχουμε και τους Άνταμ Τζανετόπουλο και Κάλεμπ Στάνκο.

Ο μεν Τζανετόπουλος κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος για πρώτη φορά το 2015 με την οποία αγωνίστηκε σε έναν αγώνα, στην νίκη επί της Ουγγαρίας με 4-3 σκορ για τα προκριματικά του Euro, ενώ στο παιχνίδι για την ίδια διοργάνωση με την Βόρειο Ιρλανδία, βρισκόταν στον πάγκο. Επίσης, έχει αγωνιστεί 10 φορές με την ομάδα Κ21 της εθνικής.

Από την άλλη, ο Στάνκο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο το 2013 με την ομάδα Κ20 των ΗΠΑ, ενώ έχει και μία συμμετοχή με την ανδρική ομάδα της χώρας του, στη νίκη με 4-0 σκορ απέναντι στο Τρινιντάντ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

USA U20’s William Trapp (L) and Caleb Stanko (R) during their FIFA U-20 World Cup Turkey 2013 Group Stage Group A soccer match USA U20 betwen Spain at the Kadir Has stadium in Kayseri on June 21, 2013. Photo by Aykut AKICI/TURKPIX

Διαβάστε επίσης

Back to top button