Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Λόπες έγινε ο 17ος διαφορετικός σκόρερ της ΑΕΚ στη Super League

Σε μια χρονιά που δεν έχει κυλήσει καλά, η ΑΕΚ κατάφερε τουλάχιστον να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της επιθετικής πολυφωνίας.

Σε μια χρονιά που δεν έχει κυλήσει καλά, η ΑΕΚ κατάφερε τουλάχιστον να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της επιθετικής πολυφωνίας. Μια συνθήκη που βοήθησε τους «κιτρινόμαυρους» αρκετά τα τελευταία χρόνια, παραμένει… ενεργή και εφέτος καθώς ο Έλντερ Λόπες πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ εναντίον του ‘Αρη και έγινε ο 17ος σκόρερ της ομάδας. Αυτό που ξεχωρίζει την εφετινή στατιστική απεικόνιση της ΑΕΚ είναι ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν, όλοι οι ποδοσφαιριστές της έχουν σκοράρει (και) στο πρωτάθλημα.

Γενικά τα τελευταία χρόνια ο «Δικέφαλος» αναδεικνύει πολλούς σκόρερ, παίρνει λύσεις και βοήθεια από τη μεγάλη πλειοψηφία του ρόστερ. Πέρσι είχε 18 διαφορετικούς σκόρερ (οι 17 στη Super League), την «πρωταθληματική» σεζόν 2017/18 είχε 20 (μόνο 14 στο πρωτάθλημα), ενώ το απόλυτο ρεκόρ σημειώθηκε την αγωνιστική περίοδο 2016/17. Τότε κατάφεραν να πανηγυρίσουν τουλάχιστον ένα γκολ 20 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, οι 18 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση έχει πετύχει 49 γκολ στη Super League (κανονική περίοδος και play off). Πρώτος σκόρερ είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με 12 και ακολουθούν ο Ολιβέιρα με 6, ο Γκαρσία και ο Γαλανόπουλος με 4, ο Τάνκοβιτς, ο Σάκχοφ, ο Σιμάνσκι και ο Λιβάγια με 3, ο Αλμπάνης και ο Σιμόες με 2, ενώ από ένα έχουν οι Μάνταλος, Κρίστιτσιτς, Νεντελτσεάρου, Μαχαίρας, Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες και ο Μπράιτ Ενομπακάρε που αποτελεί παρελθόν.

Έτσι, απομένουν ακόμα επτά αγώνες (οκτώ αν προκριθεί στον τελικό κυπέλλου) για να αναδειχθούν ακόμα δύο σκόρερ και να καταρριφθεί το ρεκόρ της περιόδου 2016/17. Από τους ποδοσφαιριστές που εντάσσονται στο rotation του Χιμένεθ, δεν έχουν «βρει δίχτυα» έξι αμυντικοί, οι Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Μπακάκης, Λάτσι, Μιτάι, Νταντσένκο και δύο νεαροί επιθετικοί, οι Χριστόπουλος, Κοσίδης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button