Α΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Λαμία: Χρηματική ποινή, όχι φυλακή στον 52χρονο που πέταξε μπουκάλι σε διαιτητή – “…του ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να τον βλάψω” (Βίντεο, Φωτό)

Λαμία: Χρηματική ποινή, όχι φυλακή στον 52χρονο που πέταξε μπουκάλι σε διαιτητή – “…του ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να τον βλάψω” (Βίντεο, Φωτό)

“Ζητώ συγνώμη από τον διαιτητή κ. Παπακωνσταντίνου και από όλους όσοι ήταν στο γήπεδο, δεν ήθελα να βλάψω κανέναν, δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα, ήταν η κακιά στιγμή που επάνω στην ένταση μου, πέταξα ένα μπουκάλι που δεν πίστευα ότι θα φτάσει μέχρι τον αγωνιστικό χώρο…”

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την απολογία του ο 52χρονος που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του, συγγενείς και πολλούς φίλους από τις Ράχες και την Ανατολική Φθιώτιδα.

Η ποινή

Mε χρηματική ποινή 8.500 ευρώ και απαγόρευση παρακολούθησης των ποδοσφαιρικών αγώνων της ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ για δύο έτη με ταυτόχρονη παραμονή στο οικείο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν ως και δύο ώρες μετά κάθε αγώνα τιμωρήθηκε ο 52χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφωρου κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ένωση 2010 και την ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ, διότι πέταξε μπουκάλι και τραυμάτισε τον διαιτητή της συνάντησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το παιχνίδι που έκρινε τον πρωταθλητή του ομίλου και την άνοδο από την Β’ στην Α’ κατηγορία της Φθιώτιδας διεκόπη στο 87′ μετα την ρίψη του αντικειμένου.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ρίψης αντικειμένου και της ελαφράς σωματικής βλάβης και αφού δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου -στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου- τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 8.500 ευρώ και απαγόρευση παρακολούθησης των ποδοσφαιρικών αγώνων της ΑΕ ΕΧΙΝΑΙΩΝ για δύο έτη με ταυτόχρονη παραμονή στο οικείο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν ως και δύο ώρες μετά κάθε αγώνα. Σημαντικό ρόλο στη μη φυλάκιση του έπαιξε το ότι ο ίδιος παρουσιάστηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και περιέγραψε τι είχε συμβεί.

Η στήριξη των συγχωριανών του

Στην κατάθεση τους οι μάρτυρες υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι από την αρχή του παιχνιδιού ο κατηγορούμενος ήταν ευγενικός και κόσμιος. Η συμπεριφορά του δεν έδειχνε καμία πρόθεση να βλάψει άνθρωπο.https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μάλιστα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραχών Χρήστος Σολοπουλος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κ. Μάμαλης τον χαρακτήρισαν ως ένα από τα πιο αγαπητά, ήρεμα και βοηθητικά άτομα του χωριού τους, έχει μάλιστα σώσει και άνθρωπο στο παρελθόν εισπράττοντας θαυμασμό και ευγνωμοσύνη από όλη την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Συνήγοροι και μάρτυρες χαρακτήρισαν την πράξη του ως μια ενστικτώδη αντίδραση αγανάκτησης που σε καμία περίπτωση δεν είχε στόχο τον διαιτητή αφού άλλωστε δεν ήταν ακίνητος αλλά προχωρούσε προς τη σέντρα.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής των Ραχών προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Τι δηλώνουν οι δικηγόροι του Νίκος Τσακτάνης – Δημήτρης Κρούπης

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“Είναι γεγονός ότι ο αθλητικός νόμος είναι πολύ σκληρός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, μας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και κατέληξε να μας καταδικάσει μόνον σε χρηματική ποινή και φυσικά, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Πιστεύαμε ειλικρινά και αποδείξαμε από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι στο μεμονωμένο αυτό επεισόδιο υπήρξαν ψήγματα αμέλειας του κατηγορουμένου.

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button