Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Παίκτες… από χρυσάφι! Αυτή είναι η πολυτιμότερη 11άδα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Η ενδεκάδα με τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως αποκαλύφθηκε και έξι από αυτούς αγωνίζονται σε συλλόγους της αγγλικής Premier League.

Η ενδεκάδα με τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως αποκαλύφθηκε και έξι από αυτούς αγωνίζονται σε συλλόγους της αγγλικής Premier League.

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Δες εδώ τα καλύτερα προγνωστικά για Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε και Μπριζ – ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς!

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν στις τάξεις τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως με συμβόλαια που… ζαλίζουν. Το Transfermarkt αποκάλυψε τους πιο ακριβούς παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας μια ενδεκάδα από “χρυσάφι”. Έξι από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αυτή την ενδεκάδα αγωνίζονται στην Premier League, ενώ κανείς δεν αγωνίζεται σε σύλλογο εκτός Ευρώπης.

Συγκεκριμένα τα αστέρια της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκονται σε αυτή την ενδεκάδα. Τρεις σύλλογοι οι οποίοι διεκδικούν το πρωτάθλημα, σε μια από τις μεγαλύτερες κούρσες τίτλου που έχουν γίνει ποτέ στην Premier League. Αυτή τη στιγμή, οι “κανονιέρηδες” βρίσκονται στην κορυφή με 71 βαθμούς, ισοβαθμούν με τη Λίβερπουλ, αλλά είναι πρώτοι μέσω της διαφοράς τερμάτων. Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Σίτι βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από το ζευγάρι στην τρίτη θέση.

Οι έξι παίκτες είναι οι Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ρούμπεν Ντίας, Γουίλιαμ Σαλίμπα, Ντέκλαν Ράις, Ρόντρι και Μπουκάγιο Σακά.

Από τους παίκτες της Premier League, ο σταρ της Άρσεναλ Σάκα είναι ο πιο πολύτιμος, με αγοραστική αξία 130 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν από κοντά οι Ρόντρι και Ράις, οι οποίοι αποτιμώνται αμφότεροι στα 110 εκατ. ευρώ. Οι κεντρικοί αμυντικοί Σαλίμπα και Ντίας έχουν αξία 80 εκατ. ευρώ, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να αποτιμάται στα 70 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, και ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, είναι οι δύο πολυτιμότεροι παίκτες της ενδεκάδας, καθώς και οι δύο αποτιμώνται στο ιλιγγιώδες ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, η αξία της ενδεκάδας ανέρχεται σε 1,20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Εμπαπέ όπως όλα δείχνουν θα εγκαταλείψει την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν, με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτή είναι η πιο ακριβή ενδεκάδα:

Τερματοφύλακας – Ντιόγκο Κόστα (Πόρτο)

Αμυντικοί – Αλεξάντερ – Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ρούμπεν Ντίας (Μαν. Σίτι), Γουίλιαμ Σαλίμπα (Άρσεναλ), Νούνο Μέντες (Παρί Σεν Ζερμέν)

Μέσοι – Ντέκλαν Ράις (Άρσεναλ), Ρόντρι (Μαν. Σίτι), Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Επιθετικοί – Μπουκάγιο Σακά (Άρσεναλ), Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Έχει… ζουμί σήμερα!

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button