ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Aλλάζει format η Super League / Έτσι διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη ο ΠΑΣ Λαμία

Αν περάσει το νέο format ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 μεταξύ άλλων θα έχει πιο βάσιμες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Η πλειοψηφία του Big 4 της ελληνικής Super League θα προτείνει αλλαγή συστήματος διεξαγωγής των πλέι οφ αφήνοντας εκτός παιχνιδιού τον Άρη καθώς το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει μόνο με τις ομάδες από το 1 έως το 4, ανοίγοντας το δρόμο για το 5ο εισιτήριο σε 4 ομάδες!

Η τελευταία φορά φαίνεται πως είναι αυτή που διεξάγονται τα πλέι οφ με το συγκεκριμένο σύστημα. Οι περισσότερες ομάδες θεωρούν προβληματικό τον τρόπο που διεξάγεται, και θεωρούν πως το πρωτάθλημα πρέπει να «αποφασίζεται» σε αγώνες μόνο μεταξύ των ομάδων που τρέχουν στον μαραθώνιο για τον τίτλο.

Αυτό πρακτικά αφήνει εκτός τον Άρη που είναι μακράν η 5η δύναμη του πρωταθλήματος και φέτος και πέρυσι, με απόσταση και από τους κάτω και τους πάνω της Super League.

Με βάση δηλαδή τα οικονομικά δεδομένα αλλά και τα βαθμολογικά των τελευταίων ετών, ο Άρης υπολείπεται σημαντικά της πρώτης τετράδας.

Εφόσον περάσει το συγκεκριμένο σχέδιο, θα κληθεί να συμμετάσχει στα πλέι άουτ ή πιο πιθανά σε ένα μίνι γκρουπ ομάδων από το 5 ως το 8 ώστε να δοθεί έξτρα ενδιαφέρον για αυτές τις θέσεις αφού θα δίνουν το 5ο εισιτήριο ( αν και εφόσον υπάρχει τέτοιο).

Και εκεί θα υπάρχουν ελπίδες για τις ομάδες από τη θέση 5 έως και 8 να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη παίζοντας αγώνες μεταξύ τους!

Αυτή η πρόταση θα πέσει επίσημα στο τραπέζι άμεσης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος ώστε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη της σεζόν 2024-25.

Διαβάστε επίσης

Back to top button