Τοπικά Σπορ

Το Swimming College Week έρχεται στην Ελλάδα

Από 18 έως 25 Αυγούστου 2024 η Hellenic Aquatics και η MAX College Sports διοργανώνουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα College Week που θα διεξαχθεί στο Γραμματικό Αττικής, περίπου μια (1) ώρα Βορειοανατολικά της Αθήνας.

Το Swimming College Week έρχεται στην Ελλάδα:

Από 18 έως 25 Αυγούστου 2024 η Hellenic Aquatics και η MAX College Sports διοργανώνουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα College Week που θα διεξαχθεί στο Γραμματικό Αττικής, περίπου μια (1) ώρα Βορειοανατολικά της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως, γιατί συνδυάζει όχι μόνο το καθαρά αθλητικό (κολυμβητικό, γυμναστικό, κλπ.) πρόγραμμα όπως ένα συνηθισμένο Camp, αλλά περιλαμβάνει και σχετική Επιμόρφωση, Ενημέρωση και Ψυχαγωγία. Ο σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να ζήσουν για μια εβδομάδα όπως σε ένα πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, τόσο στο καθαρά Αθλητικό, αλλά και κατά το δυνατόν Επιμορφωτικό πρόγραμμα. Αυτό θα τους εμπλουτίσει με εμπειρίες ζώντας από πρώτο χέρι πρωτοποριακές μεθόδους προπόνησης, αλλά και αντλώντας σημαντικές πληροφορίες που δεν μπορούν να έχουν κάτω από οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες.

Για κάθε κομμάτι του Αθλητικού προγράμματος έχει γίνει πρόβλεψη να είναι επικεφαλείς προπονητές εγνωσμένης αξίας με μεγάλη εμπειρία σε Κολυμβητικά προγράμματα κορυφαίων πανεπιστήμιων των ΗΠΑ, αλλά και ειδικοί σε επιμέρους σχετικούς Αθλητικούς τομείς.

Επίσης το Επιμορφωτικό και Ενημερωτικό κομμάτι του προγράμματος θα το αναπτύξουν και θα το παρουσιάσουν ειδικοί επιστήμονες και επαγγελματίες σχετικοί με τα αντικείμενα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Ως εκ τούτου, οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα αποκομίσουν εξαιρετικής σημασίας εμπειρίες που δεν θα μπορούσαν να έχουν κάτω από οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες. Αυτό θα τους βοηθήσει όχι μόνο να βελτιώσουν τις Αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά και να έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για αυτό που αγαπούν και επενδύουν συνεχώς με κόπους και θυσίες, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες τους.

Ποιος είναι ο σκοπός του College Week;

Στόχος του College Week είναι να δοθεί η ευκαιρία σε Έλληνες κολυμβητές να ζήσουν μία εμπειρία διαφορετική από κάθε άλλο κολυμβητικό camp. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα όπου έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές να γνωρίσουν μία άλλη πλευρά της κολυμβητικής προπόνησης και προετοιμασίας. Παράλληλα, μέσα από τα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις του επιμορφωτικού προγράμματος, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους επάνω σε θέματα που αφορούν τον πρωταθλητισμό πέρα από την καθημερινή προπόνηση.
Απώτερος σκοπός είναι τα παιδιά να διευρύνουν τις αθλητικές (και όχι μόνο) γνώσεις τους, να δουν από μία άλλη οπτική την κολυμβητική προπόνηση και γενικότερη ενδυνάμωση, και κυρίως να ζήσουν μία διασκεδαστική εμπειρία με στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Ποια είναι τα κριτήρια συμμετοχής ενός αθλητή;

Να είναι αθλητής/αθλήτρια αγωνιστικού επιπέδου, μεταξύ 14-18 ετών και να έχει θέληση και όρεξη για να βελτιωθεί, να μάθει καινούρια πράγματα και να περάσει καλά.

Τι θα συμπεριλαμβάνει το Αθλητικό Πρόγραμμα;

Το γενικότερο πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ακολουθεί το πρόγραμμα μίας εβδομάδας ενός Πανεπιστημίου της Αμερικής. Δηλαδή:

– Πρωινές και Απογευματινές Προπονήσεις
– Ενδυνάμωση εκτός νερού (Bodyweight, Weightliftingκλπ.)
– Yoga
– Γυμναστική σε Παραλία
– Αποκατάσταση
– Μετρήσεις Κολυμβητικής Τεχνικής με το σύστημα Aquanex™

Τι θα συμπεριλαμβάνει το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα;

Όπως και σε ένα Πανεπιστήμιο της Αμερικής, υπεύθυνοι του επιμορφωτικού προγράμματος θα είναι σχετικοί επιστήμονες του κάθε τομέα:

– In-Body Composition Analysis
– Αθλητική Φυσιολογία και Αποκατάσταση Τραυματισμών
– Αναλύσεις Κολυμβητικής Τεχνικής
– Ανάλυση Αθλητικών Προγραμμάτων
– Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Ακαδημαϊκά Προγράμματα

Πότε και πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση ενδιαφέροντος μέχρι τις 30/05/2024 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η Αίτηση ενδιαφέροντος δεν δεσμεύει κανέναν και δεν εγγυάται την συμμετοχή ενός αθλητή στη διοργάνωση, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Διαβάστε επίσης

Back to top button